QN Sport+ Television N.V.

Suriname slacht tegenstander genadeloos af en wint met 6 – 0

In het Andre Kamperveen stadion speelde Suriname haar 1ste officieele interland weer sinds de 2 – 0 zege op St. Kitts & Nevis; de tegenstander was Nicaragua in groep 4 van league B van de Concacaf Nations League.

De 1ste minuten van de wedstrijd speelde Suriname erg terug getrokken; Nicaragua creeerde echter geen enkele kans. Langzaamaan werd de gast sterker, maar uit het niets kwam Suriname toch op een voorsprong; uit het niets kwam Gleofilo Vlijter aan de bal oog in oog met de doelman en plaatste het leder in de lange hoek; 1 – 0.

Wat er vervolgens gebeurde, is het nationale team van Suriname sinds jaren niet overkomen; binnen een minuut of 3 werd de voorsprong uitgebreid naar 3 – 0; eerst noteerde Vlijter via een pijl van buiten de 16 zijn 2de goal van de avond, terwijl niet veel later ook Donnegey Fer middels een prachtig diagonaal schot voor de 3 – 0 aantekende.

Nicaragua kwam na de 3 – 0 snel bij elkaar om zaken te bespreken; dit leidde tot enkele goed opgezette aanvallen waarbij doelman Kohinor 1 keer op prachtige wijze redding bracht.

Een minder mooie avond werd het voor de doelman van de gasten; een mislukte voorzet van de hard werkende Elshot werd slecht verwerkt door de sluitpost en de alerte Vlijter zag zijn kans schoon om een officieele hattrick te scoren; 4 – 0.

Met deze score werd er ook gerust.

In de 2de 45 minuten begon Suriname heel aggressief richting het doel van de tegenstander. Net nadat Vlijter via een prachtige breedtepass in stelling kwam maar miste, zou de centrale spits met dank aan zijn alertheid wederom scoren; 5 – 0. In de slotminuten kreeg Ivenzo Comvalius eindelijk loon naar werken; via een afgeketste bal mocht hij ongehinderd doorlopen op de doelman en rondde met een loepzuiver stiftballetje af; 6 – 0.

Na dit doelpunt werd niet meer gescoord; Suriname leidt in haar poule met 6 punten uit 2 wedstrijden en een riant doelsaldo van 6+.