QN Sport+ Television N.V.

Suriname verliest eerste partij op Consude Games

AREQUIPA – Suriname opende zijn deelname aan de Consude Games (Zuid-Amerikaanse schoolsportwedstrijden) in Arequipa, Peru zondagavond met nederlagen voor de jongens- en meisjesbasketbalselecties. De nationale teams moesten aanvankelijk in de middag uitkomen, maar vanwege een late aankomst in Arequipa werden de wedstrijden met medewerking van de organisatie naar de avond verschoven.

Beide selecties kwamen in actie tegen Chili. Het jongensteam speelde als eerste en verloor in het Coliseo Del Niño met 63-26. Na deze ontmoeting was het de beurt aan de meisjes, die ook met ruime cijfers onderuit gingen; eindscore 60-26. De Surinaamse jongelingen waren niet opgewassen tegen het veel sterker spelende Chili. Naar verluidt zouden de late aankomst en de ijle lucht zaken gecompliceerder hebben gemaakt.

Arequipa ligt namelijk op een hoogte van 2335 m boven de zeespiegel. Vooral bij de meisjes stak het probleem van de hoogte de kop op. Enkelen van hen kregen met name aan het begin van de wedstrijd last van pijn op de borst, ademhalingsproblemen en krampen. Chili oefende zowel bij de jongens als de meisjes continu druk uit op Suriname en strafte bij balovername op de fastbreak af.

Het was ook duidelijk zichtbaar dat de Chilenen al op jonge leeftijd op een hoog niveau actief zijn. Maandagmiddag (vandaag) komen de basketballers wederom in actie, dan is Brazilië bij zowel de jongens als de meisjes de tegenstander. Ook de zaalvoetbalselectie en volleybalmeisjesselectie zullen maandag wedstrijden afwerken.

Bron: Marciano Millerson (VSJS)