QN Sport+ Television N.V.

Suriname vs Bermuda, een must-win voor Natio

Op vrijdag 4 juni speelt Suriname haar voorlaatste wedstrijd in de WK – qualificatie campagne, waarvan de eindronde volgend jaar word gespeeld in Qatar. In het Essed stadion neemt het nog altijd ongeslagen team onder coach Dean Gorre het op tegen Bermuda.

Bermuda wist zich in 2019 te plaatsen voor de Concacaf Gold Cup, wat Suriname toendertijd nog niet gelukt was. Voor plaatsing in 2021 bestaat er nog een kans, maar het land dient eerst nog af te rekenen met de Bahamas. Vervolgens volgt er een wedstrijd tegen Haiti of Saint-Vincent en de Grenadines en de winnaar uit deze strijd plaatst zich voor de Gold Cup. Suriname daarentegen wist zich wel rechtstreeks te plaatsen door middel van knappe overwinningen op Nicaragua.

 

Gedurende deze campagne verloor Bermuda met liefst 1 – 5 van koploper Canada, maar wist zaken wat recht te trekken middels een 5 – 0 zege op Aruba. Suriname starte met een povere 3 – 0 overwinning op Cayman Islands, terwijl enkele dagen later Aruba met 6 – 0 werd geklopt. Al teveel kans op de volgende ronde heeft het uitspelend land van morgen niet, maar er zal ongetwijfeld gevoetbald worden voor een goed resultaat; overigens kan Bermuda zich lekker in de underdog positie plaatsen en een overwinning brengt hen op gelijke hoogte naast Suriname.

Bondscoach Dean Gorre heeft in eerdere gesprekken aangegeven uit te gaan van een overwinning op de opponent van vanavond; de zwaarste tegenstander wacht Natio op 8 juni op in Chicago en dat is vanwege een veel beter doelsaldo Canada. Als naar de verewachtingen Canada Aruba op zaterdag 5 juni verslaat, is Suriname verplicht de Canadezen te verslaan op Amerikaans grondgebied.