QN Sport+ Television N.V.

Suriname wint op spectaculaire wijze van St.Kitts & Nevis

In een redelijk goed bezet Andre Kamperveen stadion werd de voor Suriname zeer belangrijke Concacaf Nations League wedstrijd tegen St.Kitts & Nevis afgewerkt; voor beide landen lagen de belangen hoog.

Suriname begon de wedstrijd vrij goed en legde reeds snel druk op de opponent, maar tot echte kansen kwam het niet. St.Kitts daartegenover kwam duidelijk minder toe aan voetballen. De 1ste kans viel voor Donnegey Fer; een mooie demarage de 16 in bracht de in Jamaica voetballende jongeling in de gelegenheid met rechts uit te halen, maar zijn schot ging hoog over.

Ook de 2de kans kwam voor Fer, maar deze verzuimde op tijd de trekker te overhalen. Toch zou Suriname op voorsprong komen; het was Stefano Rijssel die een lange pass op perfecte wijze wist aan te nemen om vervolgens de doelman te omspelen en vanuit een moeilijke hoek het lege doel in te plaatsen; 1 – 0.

Suriname domineerde de gehele 1ste helft en de kansen bleven komen; ook Ivenzo Comvalius kwam zeer dichtbij een treffer en Donnegey Fer zag niet veel later zijn doelpoging van korte afstand over de deklat vliegen.

Met een 1 – 0 stand werd er gerust.

In de 2de helft zouden de bezoekers moeten komen. Echter bleef Suriname geconcentreerd voetballen en een echt gevaar van St.Kitts bleef uit.

Suriname zou halverwege de 2de helft wederom tot scoren komen; via een prachtige solo actie speelde Comvalius zich oog in oog met de doelman om deze vervolgens het nakijken te geven; 2 – 0 voor de gastheer.

De druk op het doel van St.Kitts bleef groot, maar toch zou de achterstaande ploeg een goede kans tot scoren krijgen; het schot van net buiten de 16 werd knap gepakt door aanvoerder Claidel Kohinor. In de stand kwam verder geen verandering en Suriname pakt zo 3 zeer belangrijke punten in de Nations League.

Door de overwinning blijft Suriname zicht houden op deelname aan de Gold Cup.