QN Sport+ Television N.V.

SVB 1ste divisie: Robinhood x Transvaal de topper van de week

We zitten reeds in de maand juli en nog altijd is de competitie van de SVB niet uitgespeeld. Met nog 5 speelronden te gaan staan de volgende wedstrijden op het programma:

Nishan’42 x Leo Victor (vrij 5/7 – Essed – 20.00 uur)
Een zeer lastige taak natuurlijk voor de thuisploeg Nishan de in goede vorm verkerende leeuwen van een overwinning af te houden. Leo Victor heeft nog kansen zat Inter Moengotapoe te verstoten van de 2de plek en de motivatie zit er daarom nog zeker in bij de jongens van Etienne Remak. Aan de andere kant doet Nishan bij een overwinning hele goede zaken om uit de degradatie zone weg te komen…..

SNL x A Coconut (zat 6/7 – Essed – 16.30 uur)
Na in Moengo het afgelopen weekeinde heel hard te hebben uitgehaald tegen Botopasi,  moet A Coconut het 2de achtereenvolgende slachtoffer gaan worden om ten onder te gaan; inmiddels heeft Renzo Akrosie zijn teller al op 31 doelpunten staan en wie weet heeft de jonge aanvaller er aan het einde van het seizoen meer dan 40 ingeschoten, wat merkwaardig veel zou zijn…..

Notch x Santos (zat 6/7 – R.Brunswijk – 16.30 uur)
Beide clubs kenden een zeer slechte seizoenstart , maar hebben zich toch knap omhoog weten te werken. In Moengo zou Notch de betere papieren hebben voor de overwinning, maar Santos bewees 2 weken geleden nog tegen Inter een aardige pot voetbal neer te zetten; met wat geluk had er een puntje uit de strijd gesleept kunnen worden. Notch bezet de 8ste plek, terwijl Santos op plekje 12 staat……

West United x Inter Moengotapoe (zat 6/7 – L.Vriesde SC – 16.30 uur)
In de strijd om de landstitel zal Jozef Joekoe ongetwijfeld de volle 3 punten moeten pakken in Coronie; West United is op zich een ploeg die het elke topploeg lastig kan maken in de competitie, maar aan de hand van hun huidige vorm moeten de mannen uit Moengo het karwei gewoon kunnen klaren….

Botopasi x Voorwaarts (zon 7/7 – R.Brunswijk – 16.30 uur)
Met geen van beide clubs gaat het momenteel goed in de competitie; nederlaag na nederlaag wordt geleden en de druk ligt vooral bij het door Ronnie Brunswijk overgenomen Botopasi; de ploeg is momenteel met de 16de positie op de standenlijst de grootste kandidaat voor degradatie

Broki x Papatam (zon 7/7 – A.Zichem SC – 16.30 uur)
Clubeigenaar Faizel Ghafoerkhan maakt met Broki een vrij stabiel seizoen door als promovendus; vooral Sivillion Soekoe is met zijn vele doelpunten goud waard voor de club. Los van de ze speler lopen er nog een aantal hele goede voetballers rond zoals Virgill Najoe. Weet Broki na Voorwaarts ook Papatam te verslaan, dan verstevigt de club haar positie op de standenlijst.

 

Robinhood x Transvaal (zon 7/7 – Essed – 18.00 uur)
De klassieker van Suriname; nadat Transvaal Robinhood op een 1 – 1 gelijkspel hield in de 1ste ontmoeting van het seizoen, wordt er nu gespeeld in het Essed stadion, de thuishaven van Robinhood. Aan Transvaal is de kans de eer op te strijken door de 1ste club te zijn die Robinhood een nederlaag toebrengt, althans dit competitiejaar. Dit resultaat zou de spanning natuurlijk helemaal terugbrengen in de top 3, omdat de roodgroene formatie gisteravond in haar inhaalduel tegen SNL reeds punten morste (2 – 2 gelijkspel). De kampioen van het Caraibisch gebied mag nog wel geen enkele wedstrijd verloren hebben, maar heeft al 5 keer gelijk gespeeld.