QN Sport+ Television N.V.

SVB houdt online Futuro III cursus voor wedstrijdofficials

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) heeft onlangs een succesvolle Futuro III cursus van de Fifa via Zoom gehouden. Volgens Robert Obergh, Head of Referee Department van de SVB, deden er 32 referee’s, assistent-scheidsrechters, referee assesors en match-commissioners mee aan deze online cursus. “Iedereen volgde de cursus van huis uit vanwege de Corona pandemie”, zegt hij aan SUN. Een official kon vanwege een operatie die hij moest ondergaan in het ziekenhuis, niet meer meedoen.

Voorafgaand aan deze cursus, was er een pre-meeting tussen Obergh, Jagny Anderson (instructeur) en Steven Botland (fitness-instructeur) uit Suriname en de Fifa-officials Javier Santos (referee development officer), Peter Pendregast (instructeur), A. Brown (fitness-instructeur) en M. Cahen (manager referee department Concacaf). Ook Waldo Gobardhan, voorzitter van de SVB Scheidsrechterscommissie, was al toehoorder bij op de online meeting.

De cursus duurder 4 dagen. Volgens Obergh waren de instructeurs tevreden met de participatie van de Surinaamse officials. De Surinaamse instructeur Anderson hield ook een goede presentatie en heeft indruk gemaakt op de buitenlandse instructeurs. Hij mag in de toekomst zeker rekenen op uitnodigingen om buiten Suriname presentaties te doen.

Sun.sr