QN Sport+ Television N.V.

SVB sleept Aniel Ghisaidoobe voor de rechter

De Surinaamse Voetbalbond (SVB) zal Aniel Ghisaidoobe, bestuurslid van de SV Leo Victor, naar de rechter slepen wegens smaad en laster. Ook de columnist Mireille Hoepel van Starnieuws wordt naar de groene tafel gebracht voor dezelfde redenen. SVB-voorzitter John Krishnadath bevestigt dit tegenover SUN. De zaak gaat volgend week voor. “Nee, dit pik ik niet. Het is de zoveelste onjuiste beschuldiging naar ons toe”, zegt hij. Ghisaidoobe haalde zondagavond in het programma Start en Finish op ABC flink uit richting SVB-penningmeester Bidjai Mankoe, zonder zijn naam te noemen. Onder andere beschuldigde hij Mankoe van powerplay bij de SVB en ook nog Fifa-gelden niet adequaat te besteden. Volgens Ghisaidoobe heeft de SVB gelden uit de Fifa Covid-19 Relief Fund, groot US$ 1 miljoen al ontvangen, maar stelt slechts US 1.000 per lid beschikbaar. Hoepel schreef aan de hand van de informatie van Ghisaidoobe een column op Starnieuws vandaag met als titel: “Zwendelarij bij de SVB?”

Krishnadath zegt dat hij aantal keren de procedure om in aanmerking te komen voor de Fifa Covid-19 Relief Fund heeft uitgelegd aan de leden. “Ghisaidoobe was erbij op de Zoom-meetings”, zegt hij. Krishnadath laat documenten zien dat de eerste tranche van de gelden, groot US$ 500.000 uiterlijk juli 2020 door de Fifa wordt overgemaakt, de tweede tranche in januari 2021. “Kijk naar het document die de Fifa naar ons heeft gestuurd met de regels van het fonds, waarbij de datum van 28 juli 2020 staat.”

Ghisaidoobe zegt aan SUN dat hij als lid (bestuurslid van Leo Victor) het recht heeft het beleid van de SVB te bespreken. “Ik heb geen bestuurslid persoonlijk besproken, maar het beleid en het functioneren van het SVB-bestuur. Ik pleit al een tijdje voor een deskundige commissie die samen met de penningmeester naar modellen moet bekijken om uit de Covid-crisis te komen. Maar dat willen ze niet”, zegt hij. “Ik zal afwachten wat de SVB precies wil.”

Sun.sr