QN Sport+ Television N.V.

SVB wilt onder 15 graag behouden voor trainingen

Het is de vaste bedoeling van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) om de nationale U-15 selectie in training te houden. De SVB wil immers de opleiding van haar talenten zelf ter hand nemen. Deze selectie wordt steeds aangevuld met spelers, die tijdens het proces gescout worden.

Leden van de SVB, die van mening zijn dat in hun bond of regio een talent is opgevallen, mag dat talent ook aanmelden. Immers, deze talenten zijn bezig met het traject dat wij afleggen naar de Wereldkampioenschappen U-17 in 2017, waar de voorronde reeds in 2016 aanvangt. De mogelijkheid is, dat jongens ook nog in de huidige U-17 selectie al opgenomen worden. De selectie blijft in training, dus zullen de talenten wekelijks centraal trainen.

Op 30 december vond de terugreis van een zeer gedisciplineerde groep plaats die ook veilig en wel verliep. De nationale U-15 voetbalselectie nam van 27 t/m 30 december 2013 deel aan het jaarlijks terugkerend Memorial Claude Elise toernooi in Frans-Guyana. Op 26 december vertrok de delegatie heel vroeg in de ochtend onder leiding van het bestuurslid Arnold Bilkerdijk. Overige delegatieleden waren de technisch directeur Ronald Kolf, teammanager Glenn Linger en bondscoach Regillio Vroom. De busreis verliep zonder enig probleem. De huisvesting in Cayenne was goed, alsook de stadions waar er gespeeld is.

De SVB en de La Lique de Football de Guyane hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend, waarbij de voetballers van deze twee landen elkaar jaarlijks ontmoeten. De U-15 selectie gaat elk jaar in de laatste week van december ernaar toe, terwijl de jonge Franse voetballertjes in de laatste week van februari ons een bezoek brengen.

Alle spelers hebben naar tevredenheid van de bondscoach gepresteerd. De spelers die het meest opvielen, waren vooral Ayad Godlieb, Gleofilo
Hasselbaink, Roscello Vlijter en Denzel Zinhagel. Geen enkele speler liep een noemenswaardige blessure op. Guadeloupe werd winnaar van het toernooi en Suriname eindigde met 5 competitiepunten op de tweede plaats met 4 doelpunten voor en 1 tegen. In de laatste week van februari brengen de Franse voetballertjes een bezoek aan Suriname.

Bron: SVB