QN Sport+ Television N.V.

Tagliafico denkt na over voetbaltoekomst

AMSTERDAM – In Frankrijk wordt er al vanuit gegaan dat Nicolas Tagliafico (29) dit seizoen voor Olympique Lyon speelt, maar voorlopig is de Argentijn nog ’gewoon’ speler van Ajax. Hij trainde vanochtend in Bramberg am Wildkogel en heeft nog geen beslissing over zijn toekomst genomen.

 

Het is een publiek geheim dat Tagliafico Ajax wil verlaten en graag naar de Premier League of La Liga gaat. Een aantal clubs uit die competities toonde concrete interesse, maar waren niet van het kaliber, waarvoor hij Ajax wil opgeven. Het zorgt ervoor dat het Lyon van Peter Bosz een steeds serieuzere optie wordt.

 

De club uit de Ligue 1 weet wat alle andere clubs in Europa weten: dat Tagliafico voor vier miljoen euro te koop is. Het is de afspraak tussen Ajax en de linksback sinds de Amsterdammers afgelopen winter een transfer naar FC Barcelona blokkeerden. De Fransen hebben de speler zelf een driejarige aanbieding gedaan en zijn ervan overtuigd tot een akkoord te kunnen komen.

 

DTSNV

Maar voorlopig zit het management van Tagliafico, Mo Sinouh van ICM/Stellar Group, in de wachtkamer. Pas als de Argentijns international zelf het licht op groen zet, kan er werk worden gemaakt van de transfer, die dan snel kan worden afgerond.

Telesport