QN Sport+ Television N.V.

Tandeloos Barcelona werkt zichzelf flink in de nesten

Barcelona heeft zich dinsdagavond stukgebeten op Benfica. De remise in Camp Nou kan erg vervelende gevolgen hebben voor de Catalaanse ploeg.

Voor zijn tweede wedstrijd als hoofdtrainer van Barça gooide Xavi Hernández zijn systeem om. Hij koos voor een 3-4-3-formatie met Yusuf Demir en Jordi Alba als wingbacks. Laatstgenoemde kreeg al vroeg een flinke kans op de openingstreffer, de Oostenrijker kwam vanaf rechts naar binnen en zocht de verre hoek, maar zijn inzet werd gepareerd.

Gavi en Alba kregen vervolgens ook goede kansen op de openingstreffer, maar zoals wel vaker dit seizoen kreeg Barcelona de bal er moeilijk in. Benfica lukte dat wel. Nicolás Otamendi knikte raak uit een hoekschop, maar tot groot ongeloof van de Portugezen werd die treffer afgekeurd. De bal zou over de achterlijn zijn geweest bij de corner, oordeelde de assistent-scheidsrechter. Op de videobeelden was niet met zekerheid te zeggen of dat klopte.

 

Op slag van rust kreeg Demir nog een grote kans, maar raakte hij de lat. Twaalf minuten na de hervatting kreeg Memphis Depay zijn eerste echte mogelijkheid. Na een handigheidje van Sergio Busquets kon de Nederlander op het doel van Benfica af, maar kapte naar zijn rechts en verspeelde zo zijn kans om uit te halen.

Barcelona bleef zo jagen op die bevrijdende 1-0. Frenkie de Jong was er met een kopbal dichtbij, maar Odysseus Vlachodimos tikte zijn inzet over. Ronald Araújo dacht te scoren, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. In de extra tijd ontsnapte Barça zelfs nog aan de 0-1, omdat Haris Seferovic een gigantische kans onbenut liet.

 

Het gebrek aan scorend vermogen kan Barcelona nu heel duur komen te staan. Door slechts twee keer te scoren in vijf groepsduels staat Barcelona nu wel op zeven punten. Maar de marge met Benfica blijft met twee punten klein. Als de Portugezen hun slotwedstrijd van Dinamo Kiev winnen, moet Barcelona winnen van Bayern München om naar de achtste finales te gaan.

vi.nl