QN Sport+ Television N.V.

Ten Hag deelt complimenten uit na vruchtbare avond

Ajax-trainer Erik ten Hag stond als een tevreden coach voor de camera van ESPN na de gewonnen bekerwedstrijd tegen AZ. Ten Hag zag een sterk Ajax voor de dag komen en deelde dan ook complimenten uit.

In Alkmaar verschenen een boel nieuwe gezichten aan de aftrap, ten opzichte van De Klassieker voerde Ten Hag liefst acht wijzigingen door voor het duel met AZ. Maarten Stekelenburg keerde terug onder de lat, terwijl ook Lisandro Martínez, Edson Álvarez en David Neres weer eens een kans in de basis kregen.

Laatstgenoemde keerde terug van blessureleed, de Braziliaan stond sinds 1 december aan de kant. ‘Dit had hij nodig’, vertelde Ten Hag over de basisplek voor Neres. ‘Ik heb hem deze wedstrijd gegeven, omdat ik weet dat we hem later keihard nodig hebben. Op het moment dat Neres fit is, is hij een gevaar voor elke tegenstander.’

Ook andere nieuwelingen hebben het goed gedaan volgens Ten Hag. ‘Als je met andere spelers dit kunt brengen tegen een topploeg in Nederland, dat is een mooi compliment voor de selectie. We hebben drie keer paal en lat geraakt, een aantal kansen één op één gehad, relatief weinig kansen tegen. Dan moet je zeggen dat je een goede wedstrijd hebt gespeeld.’

Voor Ajax pakt de zware januarimaand momenteel aardig uit. Tegen PSV werd weliswaar met 2-2 gelijkgespeeld, maar vervolgens werden FC Twente (3-1), Feyenoord (1-0) en dus AZ verslagen. Met Fortuna Sittard en Willem II als volgende tegenstanders is het komende schema iets lichter, maar daarna staat op 31 januari het competitieduel met AZ voor de boeg.

Ook in de strijd om de TOTO KNVB-Beker wacht mogelijk nog een topwedstrijd, Ajax kan in de kwartfinale immers Feyenoord, PSV, Vitesse of de winnaar van het duel VVV-Venlo – Go Ahead Eagles treffen. Op 9, 10 en 11 februari worden de kwartfinales in het Nederlandse bekertoernooi afgewerkt, de loting wordt komende zaterdag verricht.

vi.nl