QN Sport+ Television N.V.

‘Ten Hag heeft gewenste versterking bijna binnen: akkoord met Eriksen’

Christian Eriksen heeft volgens The Athletic een mondeling akkoord bereikt met Manchester United. De Deen is transfervrij na zijn vertrek bij Brentford FC en kan bij de club van manager Erik ten Hag een contract voor drie seizoenen ondertekenen.

 

Eriksen (30) speelde sinds eind januari elf wedstrijden voor Brentford en was daarin één keer trefzeker. De ex-Ajacied eindigde met The Bees op de dertiende plek in de Premier League en toonde zich na de revalidatie van zijn hartstilstand tijdens het EK van vorig jaar weer van waarde op het hoogste niveau.

 

De 115-voudig Deens international moet het middenveld van Manchester United van nieuwe impulsen voorzien. Het is nog niet duidelijk of de komst van Eriksen kan worden beklonken voordat United vrijdag naar Azië vertrekt voor een oefentrip. De Engelse topclub hoopt ook op korte termijn Tyrell Malacia te kunnen presenteren.

DTSNV

Voor Eriksen wordt United zijn derde werkgever in de Premier League. De middenvelder kwam tussen 2013 en 2020 uit voor Tottenham Hotspur. Zijn periode periode bij Internazionale eindigde daarna na een kleine twee jaar doordat hij in Italië niet op het hoogste niveau mocht voetballen met zijn inwendige defibrillator.

vi.nl