QN Sport+ Television N.V.

Ten Hag over CL-clash met Benfica: ‘Eten of gegeten worden’

Ajax-trainer Erik ten Hag heeft gereageerd op de tweede Champions League-loting van Ajax van maandag. Aanvankelijk werden de Amsterdammers aan Inter gekoppeld, maar na een fout van de UEFA moest de loting opnieuw en daarna kwam Benfica uit de koker.

‘Het schijnt dat we in de tweede ronde Benfica hebben geloot en niet Inter’, grapte Ten Hag op het eigen clubkanaal. De coach haalde het eerdere treffen tussen de twee ploegen van drie jaar geleden aan. ‘Het Portugese voetbal ligt Nederlanders in de regel niet, maar wij hebben toen het tegendeel bewezen.’ Na een 1-0 thuisoverwinning speelde Ajax destijds met 1-1 gelijk in Lissabon.

‘Toen lagen beide ploegen dicht bij elkaar’, ging Ten Hag verder. ‘Dat waren echte vechtwedstrijden. Net als dit jaar tegen Sporting zal het ook bij deze duels aankomen op mentaliteit.’ Volgens Ten Hag was het nog te vroeg om over tactieken en speelwijzen te praten. ‘Onze analisten zullen zich nog gaan verdiepen. Het exacte speelplan moet nog gestalte krijgen, maar gelukkig hebben we nog alle tijd om daarover na te denken.’

Over het huidige Benfica-team weet Ten Hag al veel. ‘We kennen nog een hoop spelers’, ging hij verder. ‘Zo staat (Odisseas) Vlachodimos op doel, speelt Julian Weigl op het middenveld en loopt onder meer Rafa Silva voorin. Daarentegen is Jan Vertonghen bijvoorbeeld een goede vriend van Daley Blind.’ Van die vriendschap zal bij het tweeluik, dat op 23 februari begint, weinig over zijn. ‘Op de mat gaat het om eten en gegeten worden. Wie gaat eten, wie wordt gegeten? Elke club begint weer op nul’, besloot Ten Hag.

vi.nl