QN Sport+ Television N.V.

Tenniswereld emotioneel over afscheid Murray

MELBOURNE – Andy Murray vertelde tijdens een persconferentie voorafgaand aan de Australian Open dat het ’bijna zeker’ zijn laatste toernooi van zijn carrière zal zijn wegens een slepende heupblessure.

„Het is triest

dat een grote tennisser als Andy Murray zijn eigen einde van zijn loopbaan niet kan bepalen.” Met die strekking reageerde de tenniswereld op het nieuws dat de 31-jarige Schot hoogstwaarschijnlijk spoedig zijn tennisracket definitief gaat opbergen. De voormalige nummer 1 van de wereld liet in Melbourne weten dat hij nog steeds zoveel pijn heeft aan zijn heup, dat hij bang is dat de Australian Open zijn laatste toernooi wordt.

„Je verdient het om zelf jouw einde te bepalen. Alsjeblieft, probeer het nog even en ga door met vechten”, reageert collega-tennisser en generatiegenoot Juan Martín del Potro, die net als Murray de US Open op zijn naam schreef.

 Murray hoopt dat hij zijn carrière nog kan rekken tot Wimbledon. Hij werd in 2013 de eerste Brit sinds 1936 die het toernooi op het ’heilige gras’ in Londen wist te winnen. „Andy zou daar afscheid kunnen nemen, dat past bij zijn status”, zegt oud-toptennisster Kim Clijsters.
Ook andere toptennissers reageerden op Twitter over het afscheid van Murray. Zo kan Stanislas Wawrika zijn verdriet alleen maar uiten in emoji’s.
En oud-tennisser Magnus Norman spreekt zich lovend uit over de Brit: „Ik voel erg mee met Andy Murray op dit moment. Geweldige speler, vechter, nummer één en meervoudig Grand Slam winnaar. Enorm veel respect.”
Nick Kyrgios, normaal slecht in het nieuws, deelt ook zijn verdriet over Murray’s gevecht tegen blessures. „Andy, ik weet dat jij mij vooral als grappenmaker ziet, maar laat mij je dit vertellen oude vriend. Je hebt enorm veel impact gehad en op die manier zal je altijd herinnerd worden.”
Amerikaanse tennislegende Billy Jean King: „Andy Murray, je bent op en buiten de baan een kampioen. Jammer dat het allemaal zo moet lopen, maar vergeet niet om naar de toekomst te blijven kijken. Alles ligt nog voor je. Jouw stem in de strijd om gelijke rechten zal generaties blijven inspireren. Ik wens jou en jouw familie veel liefde en geluk toe.”
Bron: Telegraaf.nl