QN Sport+ Television N.V.

Terugkeer Formule 1 in Zandvoort uitgesteld naar 2021

De terugkeer van de Formule 1 op Zandvoort wordt definitief met een jaar uitgesteld. De Grote Prijs van Nederland zou eigenlijk op zondag 3 mei al worden verreden, maar kon als gevolg van het coronavirus toen niet doorgaan.

De organisatie hield al ernstig rekening met de mogelijkheid dat er dit jaar niet zou worden geracet op Circuit Zandvoort. Desalniettemin bleven de beleidsbepalers openstaan voor een race zonder publiek, als dat verzoek er zou komen vanuit Formula One Management. Beide partijen kwamen tot de conclusie dat een GP later in het jaar niet mogelijk is.

„We willen dit moment, de terugkeer van de Formule 1 in Zandvoort, graag samen vieren met onze racefans in Nederland”, zegt directeur Jan Lammers. „We vragen iedereen nog even geduld te hebben. Ik heb er 35 jaar naar uit moeten kijken, dus ik kan nog wel een jaartje wachten.”

Er is nog geen nieuwe datum voor de race in 2021 vastgesteld. Alle tickets die al zijn gekocht voor de Dutch GP blijven geldig, maar kopers kunnen ook hun geld terugkrijgen. Voor de drie racedagen in Zandvoort waren tickets voor 300.000 toeschouwers verkocht.

Telesport