QN Sport+ Television N.V.

Thorpe gebruikte antidepressiva

Ian thorpe

Geen druppel alcohol, maar een mix van antidepressiva en pijnstillers. Dat had oud-zwemmer Ian Thorpe genomen toen hij maandag in de buitenwijken van Sydney in een verwarde staat door de politie werd aangetroffen.

Thorpe probeerde in te breken in een busje. Getuigen belden de politie. Volgens zijn manager James Erskine dacht Thorpe dat het busje van een vriend van hem was.

In het ziekenhuis wees onderzoek uit wat de vijfvoudig olympisch kampioen in zijn lichaam had. De 31-jarige Thorpe, die op de Spelen van 2000 duels uitvocht met onder anderen Pieter van den Hoogenband, heeft het ziekenhuis inmiddels weer verlaten, maar niet nadat hij zich moest committeren aan een behandeling van zes maanden tegen depressies.

“Hij vecht voor zijn gezondheid op dit moment. Hij heeft het erg zwaar”, zei zijn vader Ken Thorpe tegen Australische media. De Australische zwembond reageerde geschrokken op het nieuws. “Hij heeft een serieuze ziekte en we doen er alles aan om hem te steunen, via zijn vrienden”, liet voorzitter John Bertrand weten.

Bron: NOS.nl