QN Sport+ Television N.V.

Tiger Woods bij kennis na spoedoperatie aan been, geen levensgevaar

RANCHOS PALOS VERDES – Golfer Tiger Woods is met spoed geopereerd aan zijn rechterbeen, nadat hij zwaar gewond raakte bij een auto-ongeval. Volgens zijn artsen is de ingreep goed verlopen en is de voormalig nummer 1 van de wereld weer bij kennis en aanspreekbaar.

Bij het incident in de omgeving van Los Angeles verbrijzelde Woods onder meer een enkel en liep hij een open beenbreuk op. Volgens de artsen zijn onder meer pinnen en schroeven aangebracht in de beschadigde botten van de atleet, wat tot een stabilisatie van zijn verwondingen heeft geleid.

„Op dit moment is Woods aanspreekbaar en is de eerste fase van het herstel ingezet”, aldus een verklaring van het ziekenhuis.

De topgolfer raakte dinsdag bij een auto-ongeluk in de kustplaats Ranchos Palos Verdes in Californië gewond. Volgens de politie in Los Angeles is de Amerikaan door brandweerlieden uit zijn voertuig gehaald, waarna hij naar het ziekenhuis is gebracht.

Woods reed harder dan de normale snelheid

Woods was met zijn bolide over de kop geslagen. Er waren volgens de politie geen andere voertuigen bij het ongeluk betrokken. De auto van Woods was zwaar beschadigd en hij was de enige inzittende. De autoriteiten hebben bekend gemaakt dat Woods ’harder dan de normale snelheid reed’. Hij zou de rand van de weg hebben aangetikt en een boom hebben geraakt. Uiteindelijk ging hij met zijn auto over de kop.

Woods zat bekneld en kon vervolgens worden bevrijd en naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was Woods bij bewustzijn en aanspreekbaar toen de hulpdiensten bij hem kwamen. Er zou „geen enkel bewijs” zijn geweest dat Woods vlak voor het ongeluk onwel zou zijn geworden of onder invloed was.

De crash was in de ochtend rond 07.00 uur plaatselijke tijd. Woods verbleef in de regio vanwege zijn jaarlijkse Genesis Invitational Tournament op de Riviera Country Club in Pacific Palisades.

Woods (45) won in 2019 voor de vijfde keer de Masters en staat nu op vijftien overwinningen in Majors, drie minder dan recordhouder Jack Nicklaus.

Woods liet maandag nog weten dat het hoogst onzeker is of hij in april zou kunnen meedoen aan de Masters. De vijfvoudig winnaar van het toernooi in Augusta onderging in december voor de vijfde keer een rugoperatie. Hij betwijfelde of hij tijdig hersteld zou zijn. „Mijn God, ik hoop dat ik erbij kan zijn, maar ik weet echt niet of het gaat lukken. Ik moet zuinig zijn op mijn rug, want ik heb er maar één”, liet Woods weten.

De Masters staan gepland voor 8 tot en met 11 april. Woods was sowieso al niet meer van plan om voor die Major nog andere toernooien te spelen.

 

 

Bron: Telegraaf.nl