QN Sport+ Television N.V.

Tim van Rijthoven meldt zich met pijn in het hart af voor Libéma Open in Rosmalen: ‘Wilde niets liever dan mijn titel verdedigen’

Tim van Rijthoven kan zijn titel op de Libéma Open (10-18 juni) in Rosmalen niet verdedigen. De titelhouder is nog niet volledig hersteld van een elleboogblessure. Jannik Sinner, nummer 9 van de wereld, neemt zijn plek in.

 

 

 

,,Met pijn in mijn hart heb ik mij moeten afmelden voor de Libéma Open. Ik heb er alles aan gedaan om op tijd fit te zijn, wilde niets liever dan mijn titel verdedigen. Helaas heeft mijn elleboog meer tijd nodig om volledig te herstellen’’, laat Van Rijthoven weten.

 

tromoto nv

,,Ik heb grote stappen gemaakt, maar kan op dit moment nog geen volledige wedstrijden spelen. Hopelijk ben ik snel weer terug op de tour en voor volgend jaar staat de Libéma Open zeker weer in mijn schema’’, aldus Van Rijthoven, die vorig jaar voor een enorme sensatie zorgde door het toernooi in Rosmalen op zijn naam te schrijven. Hij verraste toen door in de halve finale te stunten tegen wereldtopper Félix Auger-Aliassime. In de finale won de Brabander van Daniil Medvedev. Auger-Aliassime en Medvedev doen ook dit jaar mee in Rosmalen.

 

 

Door zijn afmelding verliest Van Rijthoven de 250 punten die hij vorig jaar verdiende met zijn titel. Hij bezet momenteel plek 157, maar op de virtuele wereldranglijst, waar de punten van ‘Rosmalen’ al zijn afgetrokken, is Van Rijthoven al gezakt naar plek 390. Vorig jaar had de Brabander de pech dat er op Wimbledon geen punten werden toegekend. Daar haalde Van Rijthoven de vierde ronde, waarin hij verloor van Novak Djokovic.

Jannik Sinner
Van Rijthoven zal dus worden vervangen door Sinner. De 21-jarige Italiaan zal voor de tweede keer acte de présence geven op het grastoernooi. In 2019 deed Sinner al eens eerder mee.

ad.nl