QN Sport+ Television N.V.

Titelverdediger Djokovic overtuigend naar derde ronde Wimbledon

LONDEN – Een bijna foutloos spelende Novak Djokovic heeft met speels gemak de derde ronde op Wimbledon bereikt. De titelverdediger versloeg Thanasi Kokkinakis in drie sets: 6-1, 6-4 en 6-2.

De Servische nummer 2 van de wereld speelde erg vast en liet Kokkinakis de eerste set geen moment in de wedstrijd. Binnen no time was de eerste set dan ook binnen: 6-1. Aan een break had Nole genoeg om ook de tweede set binnen te slepen: 6-4.

 Direct in de derde set wist Djokovic zijn Australische opponent te breken. Kokkinakis leverde vervolgens nogmaals zijn service in en het was wachten op een matchpoint. Die kwam er ook bij een stand van 5-2 in de derde set en was ook raak.

Erg tevreden

De zesvoudig winnaar van Wimbledon is in Londen op jacht naar zijn zevende titel op het heilige gras en zijn 21e grandslamtitel. In deze vorm heeft hij zichzelf wel weer neergezet als de topfavoriet.

„Ik ben erg tevreden met mijn niveau en hoe ik in twee dagen een stuk beter ben gaan spelen”, zei Djokovic (35). „Ik hoop deze lijn door te kunnen trekken naarmate het toernooi vordert.” De nummer 3 van de wereld hoopt in Londen zijn 21e grandslamtitel te pakken en zijn eerste in een jaar tijd.

DTSNV

Roland Garros-finalist Ruud uitgeschakeld

De als derde geplaatste Casper Ruud werd uitgeschakeld. De Noor verloor met 3-6 6-2 7-5 6-4 van de Fransman Ugo Humbert, de nummer 112 van de wereld. De 23-jarige Ruud, zelf de mondiale nummer 6, stond begin deze maand nog in de finale van Roland Garros.

Ruud had voor dit toernooi nog nooit een wedstrijd gewonnen op Wimbledon. In aanloop naar het grandslamtoernooi verloor hij op het gras van Queen’s al zijn eerste wedstrijd.

 

 

 

Bron:Telegraaf.nl