QN Sport+ Television N.V.

Tjon A Joe eindigt 2de in swim-off; houdt het voor gezien op de 100 meter

Renzo Tjon A joe, de laatste hoop voor Suriname op een medaille tijdens de PanAm Games in Lima, is op de 2de plek geeindigd in de swim-off race. De Mexicaan Gutierrez plaatste zich als de gelukkige laatste finalist met een tijd van 49.69 seconden, 0.04 seconden sneller dan in de prelim race. Tjon A Joe daarentegen zwom langzamer met een tijd van 50.15 seconden (0.42 seconden erboven), terwijl de Argentijn Alejandro Buscaglia als 3de aantikte met 50.19 seconden.

In gesprek met Renzo geeft hij op de vraag waar het allemaal mis ging aan hij dit jaar meer downs dan ups heeft gekend voor wat betreft de 100 meter. Hij zegt verder dat de eerste 50 meters altijd sterk zijn, maar om het 2de deel van de race ook goed te volbrengen en de overwinning te pakken, nog een grote challenge is. Ook is hij teleurgesteld om het feit dat hij heel hard heefft gewerkt dit jaar en dat juist gedurende de PanAm Spelen hij niet zijn scherpste tijd kon zwemmen; met 49.2 seconden had hij de finale namelijk makkelijk gehaald.

Tjon A Joe heeft uiteindelijk besloten de B-finale op de 100 meter te laten schieten; hij wil zich helemaal focussen op de 50 meter freestyle, het nummer waarop hij het sterkst presteert. Hiervoor denkt de zwemmer ook dat het het beste is de volledige rust te pakken. Om 13.14 uur Sur.tijd zwemt hij morgen in baan 5 van de 3de heat (de prelims), terwijl de finales hiervan in de avonduren plaats vinden.

Door: VSJS(Rasjied Soeltan)