QN Sport+ Television N.V.

Tom Dumoulin stopt voorlopig met wielrennen

AMSTERDAM – Tom Dumoulin heeft in samenspraak met zijn ploeg Jumbo-Visma besloten voorlopig te stoppen met wielrennen. De 30-jarige Limburger wil eerst voor zichzelf gaan bepalen wat hij nu eigenlijk wil met zijn leven. Het besluit is een grote verrassing, want een dag eerder bracht zijn ploeg naar buiten dat Dumoulin uitkeek naar het nieuwe seizoen.

„Het is moeilijk voor me om uit te vinden hoe mijn weg te vinden als Tom Dumoulin de wielrenner. De druk die er bij komt kijken, met de verwachtingen van verschillende partijen. Ik wil graag dat de ploeg blij is, mijn teamgenoten, de sponsoren, mijn vrouw en mijn familie. Daardoor wil ik het voor iedereen goed doen en ben ik mezelf het afgelopen jaar een beetje vergeten”, aldus Dumoulin, die tussen de regels door laat weten misschien wel helemaal te stoppen.

„Wat wil Tom Dumoulin met zijn leven? Wil ik nog steeds wielrenner zijn? En zo ja, hoe? Als ik de Tour wil winnen, hoe moet ik daar dan naartoe werken? Die vragen zijn al een paar maanden heel diep aan het opborrelen en ik krijg niet te tijd om die te beantwoorden”, aldus de Nederlander, die vorig jaar terugkeerde na een zware knieblessure, waardoor hij 420 dagen niet koerste. De Giro-winnaar van 2017 eindigde in 2018 zowel in de Ronde van Italië als de Ronde van Frankrijk als tweede.

Uit die wielertrein

„Ik heb me te lang aangetrokken van wat andere mensen van mij vinden. Het wordt nu tijd om zelf op een rijtje te krijgen wat ik wil. Niemand is erbij gebaat als ik maar blijf aanmodderen en niemand heeft er iets aan als ik twaalfde word in de Tour of niks presteer op de Olympische Spelen. Ik stelde dit besluit steeds uit en daarom ging ik steeds weer op trainingskampen, maar ik kan niet goed nadenken en antwoorden vinden als ik volle bak blijf zitten in die wielertrein. Ik moet daar dus echt even uit.”

Vrijdag kondigde Jumbo-Visma nog aan dat de ploeg opnieuw met Dumoulin als een van de drie kopmannen (naast Steven Kruijswijk en Primoz Roglic) aan de Tour de France van 2021 zou gaan starten. Dumoulin zou zijn seizoen beginnen in de Strade Bianche en daarna de Tirreno-Adriatico en Milaan-Sanremo rijden. Ook de Ronde van Vlaanderen stond op zijn programma.

 

 

Bron: Telegraaf.nl