QN Sport+ Television N.V.

‘Totale oorlog’ en Mbappé-speculaties: loting maakt veel los in Madrid

De lotingfarce van maandag blijft de gemoederen in Spanje bezighouden. Dinsdag openen de Madrileense sportkranten allebei met de ongekende gang van zaken, waardoor Real Madrid zich benadeeld voelde.

Het verhaal is inmiddels bekend: de loting voor de achtste finale van de Champions League moest opnieuw worden verricht, omdat er een technische fout was gemaakt. Op dat moment was Real echter al gekoppeld aan Benfica, waardoor De Koninklijke van mening was dat die wedstrijd gewoon had moeten blijven staan. De UEFA besloot echter de hele loting opnieuw te verrichten, waarna Paris Saint-Germain uit de koker kwam als tegenstander.

 

Spaanse media meldden maandag al dat daar intern bij Real woedend op is gereageerd. Namens de club sprak icoon en directeur Emilio Butragueño later op de middag van een beschamende vertoning. Dergelijke teksten staan ook deze ochtend op de voorpagina van Marca en AS. ‘Verguëfa’, kopt de eerstgenoemde krant, een verbasting van het Spaanse woord ‘verguënza’, dat schande betekent. AS spreekt van een ‘mislukte loting’ en een ‘bomba’.

Real probeerde de UEFA aanvankelijk nog te overtuigen de wedstrijd tegen Benfica te laten staan, maar zal geen verdere stappen ondernemen. Desondanks is er volgens Marca sprake van ‘totale oorlog’ tussen De Koninklijke en de Europese voetbalbond. De verhoudingen waren immers al slecht na de hele soap rond de Super League, waar voorzitter Florentino Pérez en voorvechter van was, en de hele nasleep daarvan.

Mbappé
Maar ze moeten verder bij Real, benadrukte Butragueño maandag al. En dus gaat het vizier op het tweeluik met PSG, dat om meerdere redenen een pikant is. Niet alleen keert Sergio Ramos terug bij zijn oude liefde, ook komt Kylian Mbappé op bezoek bij de club die wordt genoemd als zijn volgende bestemming. Afgelopen zomer kwam het al bijna van een transfer naar Real, nu wordt dat waarschijnlijk volgend jaar zomer.

 

Mbappé heeft immers nog altijd geen aanstalten gemaakt zijn aflopende contract bij PSG te verlengen en kan aan het eind van het seizoen transfervrij overstappen naar Real. Vanaf januari mag de koploper van Spanje al in gesprek met de Franse steraanvaller, maar volgens AS en L’Équipe zal dit uit respect voor PSG pas gebeuren na het tweeluik in de Champions League. Wordt de komende maanden ongetwijfeld vervolgd.

Di 15 feb. 2022

Wo 9 mrt. 2022

  • vi.nl