QN Sport+ Television N.V.

Toto Wolff: ‘Problemen in Canada hebben ons wakker geschud’

De gebeurtenissen in Canada waren voor Mercedes een wake-up call, stelt teambaas Toto Wolff. En nee, hij heeft het niet over het veelbesproken incident met Sebastian Vettel. Daar rept Wolff met geen woord over, de Oostenrijker doelt op de technische problemen die er met beide auto’s waren. “Die hadden zomaar ons weekend kunnen verpesten.”

“We hadden in de eerste zes races een mooie reeks qua betrouwbaarheid maar toen kregen we te maken met een aantal problemen gedurende het weekend. En eigenlijk ontstonden die problemen door ons eigen handelen’, vertelt Wolff.

“Eerst was er het probleem met het brandstofsysteem bij Valtteri in VT1, toen nog het hydraulische probleem met Lewis zijn auto op de ochtend van de race. Gelukkig kwamen deze problemen aan het licht toen we er nog iets aan konden doen. Ze hadden ook net zo goed het hele weekend kunnen verpesten. Dankzij onze uitstekende monteurs is dat niet gebeurd.”

Hij blijft het volhouden, ook voor komend weekend verwacht Wolff dat een Mercedes-overwinning geen gegeven zal zijn. “We verwachten een flink gevecht in Frankrijk. Het circuit lijkt op dat van Montreal, de lange rechte stukken zullen weer een uitdaging vormen voor ons. De bochten verschillen wel weer heel erg met die van Canada. Die worden met verschillende snelheden, zowel langzaam als snel, genomen en zouden meer in ons voordeel moeten zijn.”

Iets meer tijd voor nieuwe reglement
Wolff komt ook nog even terug op voortdurende kwestie over de nieuwe regels voor 2021. “Vorige week hebben de teams weer vergaderd met de FIA en de Formule 1. We hebben gezamenlijk besloten om de presentatie van de nieuwe regels voor 2021 uit te stellen tot oktober. Zo hebben we nog iets meer tijd om aan het reglement te werken.”

“F1 is de onbetwiste top van de motorsport. Elk weekend delen miljoenen fans over de hele wereld ons enthousiasme voor racen. De 2021-regels bieden een unieke kans om de sport nog spannender te maken voor de fans, om het racen nóg competitiever te maken en de sport globaal te laten groeien. Het vinden van het juiste compromis voor alle belanghebbenden is niet makkelijk, we delen de passie voor racen en we willen allemaal een pakket regels waarmee de Formule 1 ook in het volgende decennium zal schitteren.” Wordt weer vervolgd dus.

 

 

Bron: Formule1.nl