QN Sport+ Television N.V.

‘Tottenham bereikt met Everton akkoord over transfer Richarlison’

Tottenham Hotspur heeft Richarlison bijna binnen. De Braziliaanse aanvaller moet overkomen van Everton, dat het geld goed kan gebruiken gezien de slechte financiële situatie.

Richarlison wil na vier jaar vertrekken bij Everton en zou zelf al persoonlijk akkoord zijn met Spurs. Volgens de BBC en Sky Sports is een akkoord tussen de clubs nu ook in de maak. Tottenham en Everton zijn het op hoofdlijnen eens over een transfersom van rond de zestig miljoen euro. Eerder werd Steven Bergwijn nog genoemd als ruilmiddel.

Volgens onder meer Sky Sports hoopte Tottenham dat Everton nog voor donderdagavond akkoord zou gaan met de transfer van Richarlison. Daarbij speelt mee dat de club uit Liverpool problemen heeft om te voldoen aan de Financial Fair Play-regelgeving van de Premier League. Het vertrek van Richarlison zou de jaarcijfers goed doen.

Manager Antonio Conte zou in Richarlison de ideale aanvulling voor de frontlinie zien, omdat de 25-jarige Braziliaan al gewend is aan de Premier League en voorin op alle posities uit de voeten kan. De afgelopen vijf jaar was de 36-voudig international 53 keer trefzeker in 152 officiële duels voor Everton, dat hem in 2018 voor veertig miljoen euro overnam van Watford.

 

DTSNV

Bergwijn
Mogelijk betekent de komst van Richarlison ook dat Spurs welwillender tegenover een zomers vertrek van Bergwijn staat. Ajax is al tijden bezig om de Oranje-international aan te trekken. Afgelopen seizoen moest de 24-jarige ex-PSV’er door de aanwezigheid van Harry Kane en Heung-Min Son het in Noord-Londen hoofdzakelijk met invalbeurten doen.

Behalve Richarlison is ook Clément Lenglet op weg naar Spurs. De Londenaren zijn met Barcelona in gesprek over het huren van de Franse verdediger. Eerder kwamen doelman Fraser Forster en vleugelspeler Ivan Perisic al transfervrij naar Spurs. Middenvelder Yves Bissouma kwam voor 29 miljoen euro over van Brighton & Hove Albion.

 vi.nl