QN Sport+ Television N.V.

Tottenham Hotspur overklast Everton

Met een galavoorstelling heeft Tottenham Hotspur zich richting de Kerst gespeeld. Aan de hand van de Deen Christian Eriksen won de ploeg het lastige uitduel met Everton met 6-2. Halverwege was het al 3-1. Tottenham naderde door de zege nummer twee in de Premier League Manchester City tot twee punten. De achterstand op koploper Liverpool bedraagt zes punten.

Achterstand

Tottenham kwam na twintig minuten nog wel op een achterstand door een treffer van Theo Walcott. Everton zag vervolgens een treffer van Dominic Calvert-Lewis afgekeurd worden wegens een duw, maar daarna maakte de nummer drie van de Premier League korte metten met Everton.

Geholpen door een niet al te sterke doelman Jordan Pickford boog Tottenham de achterstand in een kwartier om een in een ruime voorsprong. Eerst profiteerde Son Heung-min van een communicatiefoutje tussen Pickford en Kurt Zouma (1-1).

Daarna kreeg Pickford slechts een hand achter de bal na een schot van Son en schoot de instormende Dele Alli met buitenkant rechts in de rebound de bal binnen 1-2. Bij de 1-3 trof Kieran Trippier uit een vrije trap de paal en tikte Harry Kane de terugkaatsende bal binnen.

Regisseur Eriksen

Toen regisseur Eriksen direct na de rust de 1-4 liet aantekenen was het verzet van Everton wel gebroken. De IJslander Gylfi Sigurdsson zorgde nog wel voor 2-4, maar treffers van Son en Kane haalden alle spanning weg.

 

 

Bron: NOS.nl