QN Sport+ Television N.V.

‘Totti staat voor terugkeer bij AS Roma’

Francesco Totti staat voor een terugkeer bij zijn geliefde AS Roma. De mensen met wie hij in de clinch lag bij AS Roma zijn vertrokken en volgens Corriere dello Sport is een hereniging aanstaande.

Totti verdween bij AS Roma door toedoen van de Amerikaanse eigenaar James Pallotta, die sinds 2011 de baas was bij AS Roma. De club bood hem in 2017 geen nieuw contract aan en daarmee voelde de destijds veertigjarige Totti zich genoodzaakt om te stoppen met zijn voetbalcarrière terwijl hij dat eigenlijk niet wilde. ‘Ik wilde mijn tijd bij Roma niet verpesten, maar het probleem was dat sommige mensen me wilden doen geloven dat het mijn eigen beslissing was en me aan de kant schoven’, zei Totti destijds.

Vervolgens werd Totti kortstondig directeur bij AS Roma, maar daar zette hij al snel een punt achter vanwege de verslechterde relatie met Pallotta. ‘Dit is zó veel erger dan stoppen als voetballer. Dit voelt alsof ik doodga. Eerlijk, op dit moment voelt het alsof ik beter dood had kunnen zijn. Het voelt alsof ik mijn moeder in de steek laat’, zo liet Totti toen na zijn vertrek weten. ‘Zo lang de situatie zo blijft, zet ik geen voet meer bij de club. Ook niet als ik mijn zoon afzet. Dan blijf ik buiten de poort en kan ik wel janken.’

Afgelopen zomer verkocht Pallotta de club echter voor zo’n 590 miljoen euro aan Dan Friedkin, eveneens een Amerikaan. En dus is er weer ruimte voor de clublegende bij AS Roma. Corriere dello Sport meldt dat Totti in afwachting is van een telefoontje van Friedkin. Hij zou de nieuwe vice-president of technisch directeur moeten worden, zo meldt het medium: ‘Ik zal leuke dingen doen. Een nieuwe commitment richting AS Roma? Hierbij weet iedereen het’, zegt Totti er zelf over.

De komst van Totti moet in een stroomversnelling raken sinds de blunder met het opstellen van Amadou Diawara. De 23-jarige middenvelder had ingeschreven moeten worden als senior voor het duel met Hellas Verona, maar stond ingeschreven als jeugdspeler. AS Roma kreeg daarmee een reglementaire 3-0 nederlaag aan de broek.

vi.nl