QN Sport+ Television N.V.

Tovenaar Iniesta verpest na mooie woorden afscheid voetbalvriend Torres

De loopbaan van Fernando Torres is voorbij. De Spaanse spits speelde vrijdag zijn laatste wedstrijd als profvoetballer, met Sagan Tosu tegen Vissel Kobe. Andrés Iniesta werkte niet mee aan een mooi afscheid voor zijn voetbalvriend en bewees eens te meer zijn ongelooflijke klasse.

In aanloop naar de wedstrijd van vrijdag had Iniesta via een open brief in Mundo Deportivo nog uitgebreid stilgestaan bij het aanstaande afscheid van Torres. ‘Hier staan we dan, aan de andere kant van de wereld’, schreef Iniesta. ‘Voetbal bracht ons twintig jaar geleden bij elkaar, toen we nog kinderen waren. Jij bent natuurlijk altijd El Niño (Het Kind, de bijnaam van Torres, red.) gebleven. We begonnen ver weg van de spotlights en de camera’s, maakten samen veel mee en werden uiteindelijk samen wereldkampioen. Het is een geweldige reis geweest. Je bent nog niet weg, maar ik mis je nu al.’

Na de mooie woorden van Iniesta aan het adres van Torres werd op het veld wel duidelijk dat de middenvelder zijn voetbalvriend geen afscheid met een overwinning gunde. Vissel Kobe stond bij rust al op een 0-3 voorsprong, mede dankzij een benutte strafschop van Iniesta. De middenvelder stond even later met een weergaloze dieptepass aan de basis van de 0-3.

Iniesta keerde niet terug voor de tweede helft. Hij liet zich vervangen door Takuya Yasui en bekeek de tweede helft vanaf de kant. Daarin werd het afscheid van Torres wel heel erg pijnlijk. Vissel Kobe liep uit naar een 0-5 voorsprong en pas toen deed Sagan Tosu wat terug. Thomas Vermaelen maakte een eigen goal. Even na de 1-5 kwam bij Vissel Kobe David Villa nog in het veld, om zo ook een aandeel te kunnen hebben in de afscheidswedstrijd van zijn oude ploeggenoot. Jarenlang vormden Villa en Torres en gevreesd spitsenduo bij de Spaanse ploeg. Na een assist van Villa verzorgde Kakeru Yamauchi het slotakkoord: 1-6.

Voor Torres zit het avontuur er nu, na 688 officiële wedstrijden, op. De clubicoon van Atlético Madrid kende zijn beste periode in zijn eerste jaren bij Liverpool en hoorde toen tot de beste spitsen van de wereld. Hij speelde later nog voor Chelsea, waarmee Torres de Europa League én de Champions League won, AC Milan en opnieuw Atlético. Vorig jaar vertrok de spits naar Japan. Met de Spaanse ploeg won Torres twee Europese titels en één WK. In de EK-finale van 2008 maakte hij het enige doelpunt van de wedstrijd tegen Duitsland.

VI.nl