QN Sport+ Television N.V.

Trainer Godeken: ” De tegenstander ontspannen tegemoet gaan”

” De tegenstander en de wedstrijd ontspannen tegemoet gaan”, is een van de belangrijkste opmerkingen van coach Roberto Godeken in gesprek met Quaraisy Nagessersing in aanloop naar de belangrijke Concacaf League wedstrijd van morgenavond (Dinsdag 20 Augustus) tegen Independiente uit Panama. Godeken is zich er zeer van bewust dat de tegenstander van de 8ste finale een heel lastige kan worden, maar weet wel aan te geven dat de Surinaamse landskampioen haar stinkende best zal doen om alvast op Surinaamse bodem een goed resultaat neer te zetten.

Godeken zegt verder dat het heel lang geleden is dat een Surinaamse club weer zover is gekomen, wat natuurlijk heel mooi is voor de voetballerij hier; niet alleen voor Robinhood, maar ook voor Suriname is dit bereikt. Op de vraag hoe hij omgaat met de voorkennis dat Independiente op profniveau speelt, verklaart hij dat het in de bedoeling ligt de uitvoering van de spelstrategie aan te scherpen en verbeteren. Tegen een club spelen die al concacaf CL – ervaring heeft, is weer een nieuw leermoment voor dit Robinhood. Zaken als positiespel, rond tikken van de bal en ook vooral het komen tot voetbalprobleemoplossingen zullen sneller moeten plaatsvinden, omdat de opponenten van dit kaliber dat ook doen.

Voor het aanvallend concept wordt sowieso weer gekozen, zegt de leermeester. Via een 5 man sterk middenveld is het de bedoeling te kijken hoe men via de counter tot scoren kan komen. Los hiervan zal ook vanuit een solide verdediging gespeeld worden en gedurende de wedstrijd zal waar nodig de strategie hersteld worden. Vooral voor het feit dat het hier om de thuiswedstrijd gaat is het belangrijk om te scoren. Maar als dit niet gebeurt, is het houden van de nul van groot belang; in de uitwedstrijd in Panama hoopt de coach dan wederom op een stunt met zijn jongens.

Tenslotte geeft Godeken aan te hopen dat het publiek massaal opdaagt morgenavond; de 12de man is in zijn ogen zeer belangrijk voor de spelers. De wedstrijd gaat om 21.00 uur van start in het Andre kamperveen stadion.