QN Sport+ Television N.V.

Transvaal herstelt zich tegen PVV

Met een flink aangepast elftal heeft sv Transvaal vandaag 3 punten weten over te houden aan het duel tegen PVV. Na een ruststand van 1 – 1 eindigde de wedstrijd in 2 – 1 in het voordeel van de groenwitte formatie. De wedstrijd werd in het Essed stadion gespeeld en was een thuiswedstrijd voor de mannen van de gewapende macht.

Transvaal die het zonder spelers als Guillermo Faerber en Christopher Hall moest doen in de achterhoede wegens schorsingen en blessures, begon vrij rommelig aan de wedstrijd, maar kwam daarna toch goed in haar spelletje. Een degelijk genomen vrije trap resulteerde in de 1 – 0; doelpuntenmaker Jude Sunday zag hoe de bal wegkrulde buiten het bereik van doelman Harangi. Transvaal zou vervolgens nog goede kansen krijgen om de voorsprong uit te breiden en juist uit een tegencounter na een goede kans voor Transvaal, zou PVV tot scoren komen; een voorzet waarbij de bal normaliter vastgepakt moest worden door doelman Doorson bleef hangen voor het doel en door getreuzel belandde het leder via de aanstormende Virgill Najoe in het lege doel; 1 – 1.

In de 2de helft begon PVV beter aan het duel en dat resulteerde in wat hachelijke situaties voor Transvaal. Een mooie counteraanval leidde tot een goede kans voor de ingevallen Donovan Dieko, maar de verdediging van Transvaal was alert. Toch zou Transvaal de overhand weer nemen in de strijd ; met minder dan een kwartier te spelen bediende Ivenzo Comvalius zijn collega Scholsberg op maat en de centrale verdediger schoot strak in; 2 – 1.

Veel gevaar zou van PVV zijde uit niet meer komen en Transvaal neemt zo 3 heel belangrijke punten mee richting huis.