QN Sport+ Television N.V.

Transvaal met klein verschil langs Inter Wanica

Op vrijdag 27 januari zag trainer Achaibersingh zijn ploeg Transvaal ook de 2de wedstrijd van het nieuwe seizoen in winst omzetten; na een 1 – 2 voorsprong bij de rust, werd er uiteindelijk met 2 – 3 gewonnen.

De wedstrijd kende een vrij rommelig begin en zou na een minuut of 10 een vervelend moment kennen voor beide teams; bij een overtreding van Inter Wanica kwamen Dimitri Apai en een tegenstander lelijk in botsing; dit resulteerde in een vroege wissel bij de thuisploeg, terwijl Dimitri Apai naar de kant moest om behandeld te worden aan een snijwond boven het oog. Met de aanvoerder buiten het veld sloeg de club uit Wanica toe; een aanval over rechts werd keurig afgerond.

 

Transvaal voerde het tempo op en kwam ook steeds beter in haar spel; bij een goeie diepe bal op Tooy trok Inter Wanica middels een sliding in de 16 aan de noodrem. De centrale aanvaller ging gewillig naar de grond en de arbiter wees resoluut naar de stip. Middenvelder Donovan Rellum nam plaats achter het leder en faalde niet; 1 – 1.

Uit een afgevallen bal die voortkwam uit een door Tooy genomen vrije trap schoot Jamiro Hecbert de 2 – 1 in , maar tot zijn grote verbazing ging de vlag omhoog voor buitenspel.Hecbert liet het hier niet bij zitten en niet veel later zorgde hij met een uitmuntende stiftbal voor de 1 – 2.

De 2de helft zou nog geen 5 minuten oud zijn of coach Frankel zag Inter Wanica op gelijke hoogte komen; bij een hoekschop kreeg de groenwitte formatie de bal niet weg en werd hierop afgestraft;2 – 2.

Maar alles wat de klok sloeg was daarna Transvaal. Met een assist stond Tooy voor de 2de keer van de avond aan de basis van een doelpunt van de behendige Melito Brewster; 2 – 3 voor de gasten. Transvaal dook nog enkele keren gevaarlijk op voor het doel van Inter Wanica, maar in de score kwam geen verandering meer.

 

Door dit resultaat zit Transvaal nu op 6 punten uit 2 wedstrijden, terwijl Inter Wanica blijft steken op 3 punten na 2 gespeelde wedstrijden.

Overige uitslagen:

Leo Victor – Broki: 1 – 1