QN Sport+ Television N.V.

Transvaal met overtuigende cijfers langs militairenploeg SNL

Met enorme overtuiging heeft sv Transvaal gisteravond in het Essed stadion haar 1ste competitiewedstrijd van het nieuwe voetbalseizoen in winst omgezet. Na een voorsprong van 2 – 0 bij de rust, wist de groenwitte formatie nog liefst 3 keer het net te vinden in de 2de helft. Voor de start van de wedstrijd werd er een minuut stilte in acht genomen voor de onlangs overleden Dilip Sardjoe.

De wedstrijd kende een zeer goed begin voor Transvaal, want al gauw viel de 1 – 0; SNL zag de tegenstander hoog druk zetten en kwam hier niet vrij onder uit, want de naar binnengeknepen Hecbert kon een vanuit links begonnen aanval verzilveren met zijn 1ste treffer van het seizoen.

Vervolgens zou de ploeg van trainer Ashween Achaibersingh tal van keren gevaarlijk opduiken voor het doel van de opponent, maar het ontbrak bij meerdere spelers nog aan scherpte om de voorsprong uit te breiden. Toch zou kort voor rust de 2 – 0 alsnog vallen; Transie maakte goed  gebruik van de snelheid over de flanken en met een strakke bal voorlangs het doel hoefde Tooy nog enkel de laatste zet te geven voor de 2 – 0. Hiertegenover raakte SNL middels een goede vrije trap de deklat, doelman Feller redde goed.

De 2de helft kende een minder aangename start voor de ploeg van aanvoerder Dimitri Apai, omdat doelman Feller al snel het veld afgestuurd werd door een uitgebroken speler illegaal af te stoppen; laatstgenoemde startte notabene als wisselkeeper, omdat doelman Adipi teveel last had van een blessure.

Waar men dacht dat SNL het weer tot een interssante wedstrijd zou maken, stond Transvaal integendeel sterk op met 10 man; er werd goed met 10 man achter de bal verdedigd en de counters oogden vrij scherp. Op een mooie steekbal vanuit het middenveld werd Tooy wederom vrij gespeeld om oog in oog met de doelman niet te falen en Transvaal op een comfortabele 3 – 0 te brengen.

De wedstrijd was beslist, maar van scoren had Transvaal nog niet genoeg gekregen; Dimitri Apai voegde er een goal aan toe en ook Deira rondde keurig een zelf opgezette aanval met een kopbal af. Zo wint sv Transvaal haar 1ste competitie wedstrijd met veel overtuiging en mag de club zich richten op de volgende wedstrijd tegen Inter Wanica; deze wordt gespeeld op vrijdag 27 januari en start om 19.00 uur.