QN Sport+ Television N.V.

Trompet na Barça-zege verklaard: Bilbao-spelers richten band op

De zes spelers van Athletic de Bilbao logen niet toen ze vertelden dat ze de wens hadden om ooit een band op te richten. De groep presenteerde vrijdag de single One Club Men van hun band genaamd Orsai.

Bilbao speelde donderdagavond nog in het toernooi om de Copa del Rey, waarin Ibiza met moeite werd verslagen (1-2). ‘Nadat we de volgende ronde hebben bereikt tegen een goede tegenstander als Ibiza kondigen we hierbij aan dat jullie rond middernacht op alle platformen naar ons lied One Club Men kunnen luisteren. Hopelijk waarderen jullie het’, schreef Dani García op zijn social media.

García is de drummer van de band, die verder gevormd wordt door Óscar de Marcos (gitaar), Mikel Balenziaga (gitaar), Asier Villalibre (zang en trompet), Iñigo Lekue (bas) en Mikel Vesga (gitaar). ‘Orsai is een band, een groep vrienden, die ontstaan is in de kleedkamer. Vandaag delen we onze eerste single met jullie. Na veel repetities mogen we nu naar ons eigen werk luisteren.’

Nadat Bilbao zondag ten koste van Barcelona de Super Cup had gewonnen was er zelfs zo’n groot feest dat het zestal besloot om in een hotel in Sevilla de instrumenten bij elkaar te halen. Samen speelden ze het nummer Highway to Hell van AC/DC, al kunnen we voorzichtig stellen dat dit niet de beste uitvoering is geweest.

Het nieuws over de band verklaart ook waarom Villalibre na de wedstrijd tegen Barcelona plots met een trompet kwam aanlopen tijdens de feestelijkheden.

vi.nl