QN Sport+ Television N.V.

Tsonga heeft geen antwoord op servicegeweld Karlovic

Mede dankzij 41 aces heeft Ivo Karlovic voor een verrassing gezorgd in de derde ronde van Wimbledon. De Kroaat was in vier sets te sterk voor Jo-Wilfried Tsonga, tweevoudig halvefinalist in Londen: 7-6, 4-6, 7-6 (2), 7-6 (9).

Breakpoints waren bijzonder spaarzaam op court 3 van Wimbledon: Tsonga kreeg er slechts één, Karlovic twee. Tsonga won in de hele wedstrijd dan ook slechts tien punten op de eerste opslag van Karlovic.

Opmerkelijk genoeg stonden Karlovic en Tsonga zes jaar terug ook tegenover elkaar in de derde ronde. Ook toen won Karlovic, die dit toernooi al 136 aces heeft geslagen, in vier sets en ook toen werden drie sets beslist in een tiebreak.

Laatste vier

In 2011 en 2012 haalde Tsonga, dit jaar als dertiende geplaatst, nog de laatste vier op Wimbledon. Hij werd toen uitgeschakeld door respectievelijk Novak Djokovic en Andy Murray.

Karlovic, die vorig jaar nog in de eerste ronde verrast werd door lucky loser Frank Dancevic, neemt het in de volgende ronde op tegen Andy Murray of Andreas Seppi.

Bron: nos.nl