QN Sport+ Television N.V.

Tuchel prijst ‘unieke’ Kanté: ‘Moeilijk om te geloven hoe goed hij is’

N’Golo Kanté had zondag met zijn goal een groot aandeel in de overwinning van Chelsea op Tottenham Hotspur: 0-3. De Frans international kwam als invaller in het veld bij The Blues en werd na de Londense derby geprezen door manager Thomas Tuchel.

Kanté maakte na een klein uur spelen de 0-2 voor Chelsea met een afstandsschot dat door Eric Dier van richting werd veranderd. Tien minuten eerder opende Thiago Silva de score en in de blessuretijd van de tweede helft bepaalde Antonio Rüdiger de eindstand op 0-3.

 

Unieke speler
Tuchel was na afloop van de derby lovend over Kanté. ‘N’Golo is de ideale speler om in te brengen als een duel iets anders nodig heeft. Hij is een unieke speler en kan wedstrijden doen kantelen. Met N’Golo erbij heb je alles wat je nodig hebt op het middenveld: snelheid, balveroveringen, intensiteit, dribbels en zelfs een goal’, zei Tuchel tegen Engels media.

‘Ik zie N’Golo elke dag op de training en eigenlijk is het moeilijk om te geloven hoe goed hij is. Hij maakt zelden fouten en is heel balvast. We hadden in de tweede helft met Jorginho, Mateo Kovacic en Kanté een sterk blok op het middenveld’, aldus de Duitse manager van Chelsea.

Topwedstrijd
The Blues staan na vijf wedstrijden net als Liverpool en Manchester United op dertien punten. Komende zaterdag is de topper op Stamford Bridge tegen Manchester City. Chelsea speelt woensdag eerst nog in de derde ronde van de League Cup tegen Aston Villa.

 vi.nl