QN Sport+ Television N.V.

‘Typisch dat er rond Oranje alweer een hoera-stemming is’

België kijkt met veel nieuwsgierigheid uit naar de confrontatie van dinsdag met het Nederlands elftal. Ook bondscoach Roberto Martinez en aanvaller Dries Mertens zien dat de selectie van Ronald Koeman zich aan het ontwikkelen is.

“Ze mogen hoop koesteren na de prestatie tegen Duitsland. Er staat duidelijk een groep die klaar is om de strijd aan te gaan”, aldus Martinez op persconferentie.

“Ik was onder de indruk. Nederland toont mentaliteit. In de eerste helft bleven ze geduldig en verdedigden ze goed en daarna creëerden ze kansen met mooi countervoetbal. Ze hebben duidelijk plezier op het veld.”

We weten dat het een moeilijke wedstrijd wordt, maar wij zijn favoriet.

Dries Mertens over België-Nederland

Ook Mertens had de winst van Oranje op Duitsland gadegeslagen. “Natuurlijk zijn we onder de indruk, maar we mogen niet vergeten dat ze ook veel kansen tegen hebben gekregen.”

“Het is wel typisch dat er nu al een hoera-stemming is in Nederland”, aldus de speler van Napoli, die zeven jaar in Nederland heeft gespeeld voor achtereenvolgens AGOVV, FC Utrecht en PSV.

“Nederland heeft veel kwaliteit. Ik heb met sommige spelers nog samengespeeld. Ze kunnen snel omschakelen, zijn jong en gretig. We weten dat het een moeilijke wedstrijd wordt, maar wij zijn favoriet.”

België won vrijdag het Nations League-duel met Zwitserland met 2-1.

Martinez gaf de opstelling van de Rode Duivels nog niet prijs, maar zegt wel dat een aantal reserves een kans krijgt. Komt dat dinsdagavond dan wel de kwaliteit van de wedstrijd ten goede?

“Het wordt niet zoals de groepswedstrijd op het WK tegen Engeland (een oersaai duel toen er niets op het spel stond, red.)”, beloofde Martinez. “We gaan sommige spelers maar 45 minuten laten spelen. We gaan ook zes reserves gebruiken, maar gaan wel gewoon proberen te winnen.”

Bij België ontbreken de geblesseerden Kevin De Bruyne, Jan Vertonghen, Thomas Vermaelen en Mousa Dembélé. Achter de naam van Marouane Fellaini staat nog een groot vraagteken.

 

 

Bron: NOS.nl