QN Sport+ Television N.V.

Tyrone Spong blijft King of The Ring.

Tijdens het eerste grote boxgala in Suriname met als hoofdgevecht Tyrone Spong die uitkwam onder de Surinaamse vlag tegen Italo Perea uit Ecuador is het na 10 rondes van 3 minuut aan Spong gelukt de partij te winnen. Dit neemt met zich mee dat hij de King of the Ring blijft en ook nog met succes de titel van Latino heavy weight championship op zijn naam heeft weten te schrijven. Dit was voor Spong een droom om voor eigen publiek in actie te komen en ook nog als winnaar uit de bus te stappen.

In het begin van de partij ging Tyrone heel fel in actie dat hij het zijn tegenstander moeilijk maakte. Zijn goede combinaties sloegen flink in en dat deed hij ook met volle kracht. Dit resulteerde op gegeven moment in een armfractuur voor Tyrone. maar dat van een armfractuur was helemaal niet te merken. Pas aan het eind tijdens een dankwoord gaf Tyrone aan dat hij niet veel kon omdat hij te kampen kreeg met een kapotte arm.

Gedurende de partij kwam Perea heel uitdagend over voor Tyrone door constant voor hem te dansen en of aardige stuntjes uit te halen om zijn tegenstander voor eigen publiek klein te krijgen. het mocht niet baten want Tyrone gin als winnaar uit de ring met ene winst op punten.  Aan het eind van de avond bedankte Tyrone alle aanwezigen in het bijzonder de president van Suriname voor de totale ondersteuning waarvan hij heeft mogen genieten.