QN Sport+ Television N.V.

U-20 dames Suriname winnen ondanks Covid-gevallen

De nationale U-20 damesselectie bevindt zich momenteel op Curacao, alwaar de kwalificatiewedstrijden van de 2022 Concacaf-kampioenschappen plaatsvinden. Suriname speelde gisteravond haar eerste wedstrijd en wel tegen Grenada. Na een 4-1 ruststand wonnen de Surinaamse dames met 5-2. Saveira Gallant (Adonai) scoorde 2 keer, Samanie Loe-A-Foe (PVV), Dareesha Slijngard (VVID) en aanvoerder Cady Chin See Song (Transvaal) scoorden de goals. Morgen speelt Suriname haar tweede wedstrijd en wel tegen Belize. Bij winst is Suriname poulewinnaar en gaat over naar de volgende ronde.

Bij de eerste wedstrijd ontbraken 5 spelers op de wedstrijdlijst. Technisch directeur Biswadjeet Kali bevestigt tegenover SUN  dat de selectie te kampen heeft met Covid-gevallen. “Drie spelers zijn bij de derde PCR-test op Curacao positief getest. Van twee spelers die nauw in contact waren met de vorige spelers, krijgen we de resultaten vanavond. Al deze 5 spelers zijn in quarantaine en hebben niet meegedaan aan de eerste wedstrijd”, laat Kali weten. “We zijn vrijdag aangekomen op Curacao. Alle PCR-testen in Suriname en de eerste twee testen op Curacao waren negatief. Mogelijk zijn ze besmet op Curacao”, vermoedt Kali.

Volgens de technisch directeur hebben alle ploegen die meedoen aan dit toernooi, te kampen met Covid-gevallen. “Dominica is zelfs uit het toernooi gezet, omdat ze teveel gevallen hadden. Ook Grenada, Belize, St. Lucia en andere landen hebben te kampen hiermee. Op Curacao lijkt het alsof er geen Covid-19 is. Iedereen loopt vrij zonder mondkap. Alleen de ploegen die daar zijn om te spelen, houden rekening met de maatregelen”, laat Kali weten.

Kali hoopt dat de besmettingen bij de Surinaamse ploeg beperkt blijven. “Anders hebben we een probleem. Voor nu zijn in feite alle spelers afgezonderd. Ontbijt, lunch en diner doen we op de kamer. Ook de trainers blijven binnen als er niet op het veld getraind wordt. De teamarts heeft bergen werk te verzetten hier. Indien de besmette spelers niet op tijd genezen verklaard worden, moeten ze nog 10 dagen in quarantaine gaan en achterblijven op Curacao. In dat geval zullen de teammanager en de arts ook achterblijven met de meisjes”, aldus Kali.

 

 

Bron:Sun.sr