In een duel waarin met name Stephen Curry furore maakte, hadden de Warriors geen enkele moeite met opponent Dallas Mavericks. In San Francisco won Golden State Warriors met 112-87. Voor de Mavericks is deze nederlaag absoluut nog geen reden tot paniek: de eerste wedstrijden tegen Utah en Phoenix ging ook verloren.

Punt van de nacht
Het mooiste punt van de nacht kwam op naam van Curry. In het derde kwart ging hij achteloos een give-and-go aan om die uiteindelijk met een driepunter te belonen. Dat vierde hij dan ook op kenmerkende wijze.

Voor Curry, Klay Thompson en Draymond Green heeft het drie jaar geduurd voordat ze weer in de play-offs staan. In de vijf seizoenen voor de afwezigheid van drie jaar, gingen de Warriors consequent naar de finale. “Dus we zijn heel comfortabel met spelen op dit podium”, zei Curry. “Nu we weer terug zijn op dit niveau is er meer urgentie om deze kans niet te laten schieten”, hintte Curry op zijn leeftijd.

De inmiddels 34-jarige Curry realiseerde zich voor de wedstrijd hoe jong zijn concurrenten vandaag de dag zijn. “Jayson Tatum is 24, Luka Dončić is 23 en Ja Morant is 22. Dan besef je dat ze werkelijk zo jong zijn en denk je aan hoe je zelf op die leeftijd je probeerde te bewijzen in de NBA.”

“Ik probeer mezelf niet het stempel van oude man te geven, maar we zijn net zo gretig als zij om door te stoten tot de finale”, zei Curry in aanloop naar de wedstrijd.

DTSNV

Topscorer bij de Mavericks was uiteraard sterspeler Luka Dončić. De Sloveen was goed voor 20 punten, wat minder is dan dat hij gemiddeld scoort. Daarmee kon hij zijn ploeg niet behoeden voor een nederlaag in de eerste wedstrijd van de serie.