QN Sport+ Television N.V.

Uitblinker Traore kan verlies Burkina Faso niet voorkomen

gabon
Gabon heeft een goede start gemaakt in het toernooi om de Afrika Cup door met 2-0 te winnen van Burkina Faso, dat bij de laatste editie van het evenement in 2013 nog verliezend finalist was.

Vitesse-speler Bertrand Traore vestigde bij Burkina Faso alle aandacht op zich. De 19-jarige aanvaller was met zijn acties een ware plaag voor de defensie van Gabon, maar een beloning voor zijn spel in de vorm van een doelpunt bleef uit. Doelman Didier Ovono was steeds een sta-in-de-weg, ook toen Traore in de 64ste minuut alleen voor hem opdook.

Op dat moment stond Gabon al op een 1-0 voorsprong, dankzij een doelpunt van Borussia Dortmund-aanvaller Pierre-Emerick Aubameyang in de negentiende minuut. Achttien minuten voor tijd besliste Malick Evouna de wedstrijd door 2-0 binnen te koppen, waardoor Gabon koploper is in Groep A met drie punten. Equatoriaal-Guinee en Congo volgen met één punt, terwijl Burkina Faso nog met lege handen staat.