QN Sport+ Television N.V.

Uitslagen Powerlift Kampioenschappen 2014

bodybuilding

Op zaterdag 30 augustus 2014 heeft het wettig gekozen bestuur van de Surinaamse Bodybuilding & Weightlifting Bond (SBWB) onder leiding van voorzitter Manav Kanhai haar eerste Powerlift kampioenschappen gehouden te Sana Budaya.

Aan de wedstrijden deden uit de zeventien ingeschreven atleten er zestien aan mee, waaronder vijftien heren en Genevieve Soerokromo als enige dame.

De Powerlift kampioenschappen begon bij het onderdeel Squat welke in de Super Super Heavy Weight klasse >125 kg, het SBWB record is komen te staan op naam van Donovan Dongo (Dew’s Gym). Dongo zijn eerste Squat beurt 245kg was al een SBWB record. Even later, bij de tweede Squat beurt, verbeterde Dongo het record naar 255kg. De derde van 260kg lukte hem echter niet. Bij het onderdeel Deadlift bewees Dongo dat hij de sterkste man is in Suriname. Ook hier vestigde hij een nieuw SBWB record van 300kg. Vanwege het ontbreken van competitie besloot Dongo niet voor zijn derde Deadlift poging te gaan.

In de Super Heavy Weight klasse tot en met 125 kg ging de eerste plaats naar Power Gym atleet Giovanni Madarie. Madarie schreef zowel de Squat als het Deadlift record op zijn naam. Op de tweede plaats eindigde Madarie’s teamgenoot, Alex Agard met het Bench press record. Eric Edoo van Dew’s Gym moest maar genoegen nemen met de derde plaats.

In de Heavy Weight klasse tot en met 100 kg ging de eerste plaats naar Steve’s Gym atleet Mark Tjon. Tjon schreef zowel de squat als het deadlift record op zijn naam. Op de tweede plaats eindigde Wilson Balansie van het Nationaal Leger. De derde plaats ging naar Jackson Madarie die als individu meedeed.

In de Light Heavy Weight klasse tot en met 87,5 kg ging de eerste plaats naar Oase’s atleet Irshaad Ashruf. Op de tweede plaats eindigde Dew’s gym atleet Rakesh Wallace die tevens een deadlift record op zijn naam wist te schrijven. Richie Wongsodirjo eveneens uit Dew’s gym moest maar genoegen nemen met de derde plaats.

In de Light Weight klasse tot en met 67,5 kg ging de eerste plaats naar Power Gym’s atleet Vishant Poeran. Poeran wist deze avond een deadlift record van 215 kg op zijn naam te schrijven. Op de tweede plaats eindigde Kewisish Mangroe die individueel meedeed. Op de derde plaats eindigde de enige dame Genevieve Soerokromo. Omdat Soerokromo de enige dame was die zich had ingeschreven werd zij tot de sterkste dame uitgeroepen.

Overzicht winnaars:

Klasse: Light weight tot en met 67,5 kg:

1. Vishant Poeran (Power Gym) Deadlift record.

2. Kewisish Mangroe (Individueel).

3. Genevieve Soerokromo (Steve’s Gym).

Klasse: Light Heavy weight tot en met 87,5 kg:

1. Irsaad Ashruf (Oase).

2. Rakesh Wallace (Dew’s Gym) Deadlift record.

3. Richie Wongsodirjo (Dew’s Gym).

Klasse: Heavy weight tot en met 100 kg:

1. Mark Tjon (Steve’s Gym) Bench press en Deadlift record.

2. Balansie Wilson (SNL).

3. Jackson Madarie (Individueel).

Klasse: Super Heavy weight tot en met 125 kg:

1.Giovanni Madari (Power Gym) Squat en Deadlift record

2.Alex Agard (Power Gym) Bench Press record

3.Eric Edoo (Dew’s Gym)

Klasse: Super Super Heavy weight >125 kg:

1.Donovan Dongo (Dew’s Gym) Squat en Deadlift record

Als Best Lifter van de avond bij de heren werd uitgeroepen Power Gym atleet Vishant Poeran en bij de vrouwen Genevieve Soerokromo van Steve’s Gym.