QN Sport+ Television N.V.

Uitspraak in sekstape-zaak: voorwaardelijke celstraf voor Benzema

De rechtbank van Versailles heeft Karim Benzema woensdag een voorwaardelijke gevangenisstraf van één jaar en een boete van 75.000 euro opgelegd in de beruchte sekstape-zaak.

Door de hele affaire, die uitkwam in 2015, werd Benzema jarenlang niet geselecteerd voor de Franse nationale ploeg, tot hij afgelopen zomer vlak voor het EK zijn rentree vierde.

 

Het openbaar ministerie oordeelde dat Benzema medeplichtig was aan een poging tot chantage van Mathieu Valbuena, die werd bedreigd met het lekken van een intieme video. De rechter nam de eis van tien maanden voorwaardelijk en een boete van 75.000 euro grotendeels over.

De Franse bond meldde afgelopen maand al bij monde van preses Noël Le Graët dat Benzema bij een veroordeling gewoon international kan blijven. Die beslissing is aan bondscoach Didier Deschamps.

 

Straffen
De vier anderen die in deze zaak terechtstonden kregen straffen opgelegd variërend van achttien maanden celstraf voorwaardelijk tot tweeënhalf jaar onvoorwaardelijk.

Benzema was niet aanwezig bij de uitspraak. De aanvaller gaat woensdagavond met Real Madrid in de Champions League op bezoek bij FC Sheriff.

vi.nl