QN Sport+ Television N.V.

‘Umtiti frustreert Barcelona en heeft al vijf clubs afgewezen’

De relatie tussen Samuel Umtiti en Barcelona komt meer en meer op scherp te staan. De Catalaanse club doet wanhopige pogingen om de verdediger te verkopen, maar die blijft vasthouden aan zijn hoge eisen.

Om topaankoop Ferran Torres te kunnen inschrijven, moet Barcelona ruimte maken in de financiële huishouding. Umtiti is één van de spelers die plaats moeten maken, aangezien hij met zijn forse jaarsalaris op de begroting drukt en niet in aanmerking komt voor een basisplaats. Dit seizoen kwam hij slechts één keer in actie.

 

Barcelona heeft het vertrek van Umtiti als topprioriteit bestempeld, maar de Fransman wil niet zomaar weg. De linksbenige verdediger heeft een lucratief contract dat tot de zomer van 2023 doorloopt. Dat wil hij volgens Spaanse media alleen opgeven voor een Champions League-club. Sport schrijft dinsdag dat Umtiti daarom al vijf clubs heeft afgewezen. Volgens de Turkse pers is Fenerbahçe één van die clubs.

De handelwijze van Umtiti wekt volgens de Spaanse media buitengewoon veel irritatie bij Barcelona. De verdediger zou namelijk ook niet bereid zijn om zijn contract te laten ontbinden, zodat hij gratis op zoek kan naar een nieuwe club. Barcelona blijft mede daardoor diep in de financiële zorgen. Als Umtiti in januari niet vertrekt, moet de club andere spelers van de hand doen.

 

Yusuf Demir keert vermoedelijk terug naar Rapid Wien, maar creëert financieel niet extreem veel ruimte. Een afscheid van Philippe Coutinho zou wat dat betreft meer zoden aan de dijk zetten. De Braziliaan zou de club deze week hebben laten weten dat hij open staat voor een transfer naar de Premier League of de Serie A.

vi.nl