QN Sport+ Television N.V.

Update Suriname op Zuid-Amerikaanse Jeugd-spelen

Een podiumplaats zit erin

ROSARIO – “Een podiumplaats op het onderdeel gemend dubbel zit er wel in”, geeft coach Gilmar Jones van badminton aan. Gisteren zijn Miracle Abdillah en Rivano Bisphan gestart met de trainingen in het sporthal van Estadio Newell’s Old Boys. De twee badmintonners zullen bij de derde Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen deelnemen aan de jongens-, meisjesenkel en gemend dubbel.

 

“Onze doelstelling is om te eindigen op podium. Het betekent voor mij niet of het goud, zilver of brons is. We moeten tenminste met een medaille terugkeren. Ik weet dat het niet makkelijk zal zijn, omdat ik het niveau ken van Zuid-Amerika. Landen als Brazilië en Peru zijn de toplanden in Zuid-Amerika, maar met een gunstige loting hoop ik op gemend dubbel tenminste de halve finale te bereiken om zo verzekerd te zijn van een bronzen plak.” Jones weet nog niet wie de tegenstanders zullen zijn van zijn atleten, maar weet dat er veel spelers zullen zijn van de jeugdPanam spelen.

 

Ook Abdillah deelt de mening van zijn trainer dat er een medaille gehaald kan worden. Zij heeft een goede eerste training achter de rug en kijkt uit naar haar eerste wedstrijd. Jones gaf verder aan dat de eerste training meer was om de spelers kennis te laten maken met de sporthal. Jones en Abdillah geven aan dat er een verschil met de snelheid van de shuttle. “Hier gaat de shuttle iets trager dan in Suriname. De spelers moeten hierdoor iets meer geduld trachten”, zegt Jones.

 

DTSNV

VSJS – Rakesh Parag