QN Sport+ Television N.V.

Update Suriname op Zuid-Amerikaanse Jeugd-Spelen

Koorndijk wil onder twee minuten lopen

ROSARIO – Atleet Jeffelou Koorndijk wil graag onder de twee minuten lopen op de 800 meter van de derde Zuid-Amerikaanse Jeugdspelen in Rosario. Hij zal pas zaterdag in actie komen in Estadio Municipal Jorge Newbery.

 

Koorndijk beste tijd is 2 minuut en zeven secondes en wil die graag aanscherpen. “Ik heb me goed voorbereid voor de 800 meter. Ik heb getraind om te halen en om aan de wedstrijd te doen in Argentinië. Ik wil een beste tijd neer zetten. Mijn doel is om onder de twee minuut te lopen”, zegt Koorndijk. De atleet geeft verder aan dat het tempratuur wil voor problemen zorgt. “De wind waait hard hier en wordt wel snel hierdoor. Ik denk dat ik het gaat halen, ondanks het klimaat.”

 

Ook coach Milton Clarke deelt hetzelfde menig over de tempratuur. “Het is koud hier, ook in de middaguren. In Suriname is de zon vel en heet, maar hier niet. Hij heeft verder ademhalingsproblemen en maar ik probeer het te minimaliseren. Ook eet zijn atleet heel slecht. Merendeels eet hij brood en ik heb een probleem daarmee.”

 

DTSNV

Clarke wil ook heel graag hebben dat zijn atleet onder de twee minuten loopt. “Ik ga heel tevreden zijn, als hij dat doet. Echter, zal het klimaat van zaterdag een belangrijke rol spelen. We hebben dinsdag en woensdag getraind en als ik nu klok loop hij een tijd van twee minuut en vijftien seconden. Laten wij kijken wat het zaterdag wordt.”

VSJS – Rakesh Parag