QN Sport+ Television N.V.

Vader van Novak Djokovic: ’Met deze chantage doet hij niet mee aan Australian Open’

MELBOURNE – Srdjan Djokovic, de vader van twintigvoudig grandslam-winnaar Novak Djokovic, vindt het een persoonlijke zaak of iemand wel of niet het coronavaccin heeft genomen. De negenvoudig kampioen gaat zeer waarschijnlijk de Australian Open in januari dan ook overslaan, zo laat Srdjan weten.

Voor deelname aan de Australian Open geldt een vaccinatieplicht. De Servische nummer 1 van de wereld heeft nog niemand laten weten of hij het vaccin wel heeft genomen. „Niemand heeft het recht om toe te treden tot deze vorm van intimiteit. Iedereen heeft het recht om te beslissen over zijn eigen gezondheid”, zo zegt hij tegen TV Prva.

Hij vervolgt: „Of hij laat weten of hij gevaccineerd is of niet? Ik denk het niet. Ik weet ook niet wat hij besloten heeft. En als ik het zou weten, zou ik het niet delen.”

 

Chantage

En dus lijkt het erop dat Djokovic de Australian Open gaat overslaan en dus zijn kans op zijn 21e grandslam-titel niet gaat pakken. „Onder deze chantage en voorwaarden zal Novak waarschijnlijk niet spelen daar”, aldus Srdjan.

Vader Djokovic gaat verder met zijn relaas: „Natuurlijk wil hij spelen, hij is een atleet. Maar niet met deze chantage. Ik zou het niet doen. En hij is mijn zoon, dus maak zelf de rekensom maar.”

 

Russisch vaccin

Toernooidirecteur Craig Tiley krijgt er ook direct van langs. „Wat is een erkend vaccin, meneer Craig? Het Russische vaccin hoort hier niet bij? Volgens onze criteria zijn alleen juist de Chinese en Russische voor ons erkende vaccins.”

De Australian Open begint op maandag 17 januari. Begin dit jaar versloeg Djokovic in de finale Daniil Medvedev in drie sets.

Telesport