QN Sport+ Television N.V.

Valencia stuurt Gattuso na 22 wedstrijden de laan uit

Gennaro Gattuso is niet langer de trainer van Valencia. De Spaanse club maakte maandag bekend dat de samenwerking met de 45-jarige Italiaan per direct is stopgezet. Valencia bezet na achttien wedstrijden de veertiende plek in La Liga.

Gattuso, die eerder trainer was van onder andere AC Milan en Napoli, werd afgelopen zomer aangesteld bij Valencia. Onder zijn leiding kwam de ploeg echter nooit echt in vorm. Van de laatste zes wedstrijden won Valencia er slechts één. In totaal zat Gattuso 22 keer op de bank bij Valencia.

Volgens Spaanse media kwam Gattuso steeds meer onder druk te staan, maar baalde de trainer ook van het feit dat dat er op de transfermarkt nauwelijks actie werd ondernomen. De selectie van Valencia is in de ogen van de oefenmeester simpelweg te zwak.

Nu maakt Valencia bekend dat de club afscheid neemt van Gattuso. Voorlopig staat de spelersgroep, met daarin Justin Kluivert, onder leiding van clubicoon Voro González. De 59-jarige trainer is de teammanager van Valencia en sprong al meerdere keren als interim-trainer in, voor het laatst in 2021 na het ontslag van Javi Gracia.

vi.nl