QN Sport+ Television N.V.

Van Bommel en PSV hopen op wondertje tegen Barcelona

PSV moet woensdag thuis winnen van FC Barcelona om uitzicht te behouden op overwintering in het Europese voetbal. Een loodzware klus, maar niet onmogelijk, denkt trainer Mark van Bommel. “We gaan er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen”.

“Dat is elke keer ons uitgangspunt”, vervolgt hij. “Maar in de Champions League valt dat niet mee. De realiteit is dat we ons goed kunnen weren tegen Europese topclubs. In mijn ogen behoren Barcelona, Tottenham en Inter allemaal tot de Europese top. Ons doel was overwinteren. Als derde eindigen en ons kwalificeren voor de Europa League wordt niet makkelijk, maar kan nog steeds.”

Minieme kans

PSV heeft nog een klein kansje om Tottenham Hotspur te achterhalen en het Europese avontuur na de winter een vervolg te geven in de Europa League. Na vier speelronden hebben de Eindhovenaren één punt, drie punten minder dan de Engelsen, die woensdag in Londen tegen Internazionale spelen.

FC Barcelona, al geplaatst voor de volgende ronde, draait de laatste weken stroef. Uit de laatste twee competitiewedstrijden haalde de club slechts een punt. Ruim twee weken geleden verloor Barcelona op eigen veld van Betis Sevilla en afgelopen weekeinde mocht de ploeg van trainer Ernesto Valverde van geluk spreken dat op de valreep een punt werd overgehouden aan het duel met Atlético Madrid.

Het zegt Van Bommel, die zelf ooit de Champions League won met de Catalanen, weinig. “Ze staan er nog gewoon goed voor in de competitie, ook al zijn de resultaten niet zoals je verwacht. Het is gewoon een topploeg. Het is niet zo dat ze in een zware crisis zitten.”

Feyenoord telt nog niet

In de eredivisie is PSV nog altijd foutloos, in de Champions League staat de ploeg op de rand van uitschakeling. Van het sparen van spelers met het oog op het treffen met Feyenoord in De Kuip aanstaande zondag is in ieder geval geen sprake.

“De eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste en we houden geen rekening met wat er daarna gebeurt”, bezweert Van Bommel. “Ook voor de wedstrijd tegen Ajax speelden we tegen Barcelona, in een uitwedstrijd. Misschien kun je zeggen: ‘Jullie zijn uitgeschakeld in de Champions League’. Daar heb je helemaal gelijk in. Maar wij maken daar geen onderscheid in. ”

Pereiro is fan van Messi

Aan de eerste ontmoeting in Camp Nou hield PSV-middenvelder Gastón Pereiro een mooi souvenir over: het shirt van Luis Suárez. Woensdagavond zal hij zijn landgenoot uit Uruguay in ieder geval niet tegenkomen op het veld. Suárez is net als keeper Jasper Cillessen geblesseerd. “FC Barcelona heeft voldoende goede spelers om Suárez te vervangen”, meent Pereiro.

Tegenover de afwezigheid van Suárez staat de terugkeer van die andere grootheid, Lionel Messi. “Dit wordt een unieke wedstrijd”, voorspelt Pereiro. “Ik kijk er erg naar uit. Of ik een fan ben van Messi? Absoluut!”

Gaston Pereiro en Nicolas Isimat-Mirin op het trainingsveld.
Bron: NOS.nl