QN Sport+ Television N.V.

Van Bommel laat Luckassen vallen

Volgens coach Mark van Bommel is de ontmoeting met FK Haugesund in de derde voorronde van de Europa League veel meer dan een formaliteit.

„Het is een grote wedstrijd en zeker niet alleen voor de Noren”, verklaarde hij in zijn vooruitblik op de ontmoeting van donderdag. „Wij moeten door naar de play-offs.”

Volgens Van Bommel is de aanstaande tegenstander dan ook uitvoerig bestudeerd. „Weet je hoe groot de rechtsback Desler is? 1.78 meter. We moeten ons op iedere wedstrijd goed voorbereiden, of het nu in de Champions League, de Europa League of de eredivisie is. Dat doen we dan ook.”

Derrick Luckassen ontbreekt in de selectie die naar de Noorse plaats is vertrokken. Volgens Van Bommel is de verdediger wel fit. „Ik mag maar 18 spelers meenemen en heb voor anderen gekozen.” Ibrahim Afellay en Toni Lato zijn evenmin van de partij.

PSV werd in de kwalificatie voor de Champions League uitgeschakeld door het Zwitserse Basel. Bovendien verloor de club in de Johan Cruijff Schaal van Ajax. Het eerste competitieduel bij FC Twente leverde zaterdag een gelijkspel op (1-1).

„Maar of we nu in een winnende fase zitten of niet, je wilt altijd de volgende wedstrijd goed afsluiten”, aldus Van Bommel. „Daarom hebben wij maar één doel en dat is hier winnen. Het is heel vervelend dat we uit de Champions League liggen, maar dat neemt niet weg dat we door willen gaan in Europa. Eerst naar de play-offs, dan naar de groepsfase van de Europa League.”

 Telesport