QN Sport+ Television N.V.

Van de Sanden verlaat Olympique Lyon voor Duitse topclub VfL Wolfsburg

Oranje-international Shanice van de Sanden (27) maakt de overstap van Champions League-winnaar Olympique Lyon naar verliezend finalist VfL Wolfsburg. Ze wordt in Duitsland ploeggenoot van Dominique Janssen bij de ploeg die in Duitsland zowel de competitie als de beker won afgelopen seizoen.

Daarmee komt een einde aan een succesvolle periode van Van de Sanden bij het ongenaakbare Lyon, waar ze in augustus 2017 tekende en waarmee ze de laatste drie seizoenen de Champions League won en liefst vijf Franse prijzen pakte. In Lyon was ze de laatste tijd geen basisspeler. In de Champions League-finale viel Van de Sanden maar een paar minuten in, terwijl ze in de twee finales ervoor nog beslissend was met assists.

 In juni verlengde ze nog haar aflopende contract tot de zomer van 2021. Wolfsburg heeft haar contract dus afgekocht. Dat Van de Sanden nu naar Wolfsburg overstapt, lijkt een keuze voor meer speelminuten. Dat kan weer in haar voordeel werken met de Olympische Spelen van 2021 in zicht. ,,Ik ben heel blij met mijn stap naar Wolfsburg”, zegt Van de Sanden in een eerste reactie. ,,Een club die al jaren meedoet in de top van Europa. Ik kijk er enorm naar uit om met deze club te gaan spelen voor prijzen. Ik heb heel veel zin in deze nieuwe uitdaging.”

Na de interlandperiode sluit Van de Sanden aan bij haar nieuwe club. De Leeuwinnen hebben vandaag getraind en spelen morgen nog een onderlinge wedstrijd, voordat de spelers terugkeren naar hun werkgevers. Bij Wolfsburg komt Van de Sanden dus Janssen tegen. Wolfsburg legde vorige week ook Joëlle Smits (20) van PSV vast. Zij maakt echter pas na het huidige eredivisieseizoen de stap naar Duitsland.

 

 

 

Bron:AD.nl