QN Sport+ Television N.V.

Van Dijk: ’Lastig als Messi nog meedoet’

PARIJS – Virgil van Dijk moest in Parijs bij het gala van de Ballon d’Or toekijken hoe Lionel Messi er met de Gouden Bal vandoor ging. Voor de zesde keer overigens, een record. „Ik was goed dit jaar, maar er was er eentje beter”, zei hij met respect naar de Argentijn.

Van Dijk werd uit zijn stoel gehaald om als nummer twee van de verkiezing iets te zeggen. Daar had hij niets dan lovende woorden voor winnaar Messi. „Zes keer de Ballon d’Or, daar moet je respect voor hebben. Ik was er dichtbij, maar helaas was er niemand net iets beter. Ik ben trots op wat ik bereikt heb. Hopelijk lukt het ooit, maar het zal lastig worden zolang spelers als Messi en Ronaldo nog meedoen.”

„Ik had nooit gedacht hiervoor genomineerd te worden. Dat zegt alles over mijn carrière. Die is heel anders gelopen dan die van Messi bijvoorbeeld. Ik heb mijn dromen nooit opgegeven. Ik ben trots waar ik nu ben en zal hard blijven werken. Hopelijk sta ik hier volgend weer.”

Omdat Matthijs de Ligt de Kopa Trophy won op het gala, werd met een schuin oog naar Oranje gekeken. „We zitten nu in een goede fase en hebben een paar toernooien gemist. We moeten deze zomer laten zien wat we kunnen. Of dat ervoor zorgt dat ik hier volgend jaar op het podium sta, zullen we zien.”

 

 

Bron: Telegraaf.nl